self-test-xekinoyn-apo-arches-aprilioy-amp-8211-poioi-tha-ta-kanoyn-protoi-amp-8211-gia-poioys-tha-einai-ypochreotika-104742
19:15

Self Test: Ξεκινούν από αρχές Απριλίου – Ποιοι θα τα κάνουν πρώτοι – Για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

Self Test: Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα συγκεκριμένα test κορωνοϊού.

Ποια η διαδικασία και για ποιους θα είναι υποχρεωτικό

Όπως δήλωσε, η διαδικασία των self test θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις. «Κάνοντας τεστ μια φορά την εβδομάδα θα οδηγηθούμε με ασφάλεια σε επανεκκίνηση δραστηριοτήτων», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Advertisement

Στη συνέχεια εξήγησε πως τα συγκεκριμένα τεστ θα είναι είτε ρινικά, είτε με λήψη σιέλου, έχoντας απλές οδηγίες χρήσης. Η διάθεσή τους θα αρχίσει τις πρώτες μέρες του Απριλίου από τα φαρμακεία της χώρας. «Για να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό τις πρώτες ημέρες θα δοθεί προτεραιότητα στα άτομα έως 67 ετών γιατί είναι εργασιακά ενεργοί».

Σε περίπτωση που υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, οι πολίτες θα κάνουν rapid test σε δημόσια δομή για να βεβαιωθεί το αποτέλεσμα. Το τεστ θα είναι υποχρεωτικό για εργαζόμενους στη ναυτιλία, στην εστίαση, στον τουρισμό και στα δικαστήρια. Επιπλέον, καθιερώνονται Self Test μια φορά την εβδομάδα για μαθητες και εκπαιδευτικούς. Για την δήλωση θετικών αποτελεσμάτων, θα μπει σε λειτουργία η πλατφόρμα selftesting.gov.gr.

Advertisement

Advertisement