skylos-pethane-apo-ti-zesti-sto-volo-amp-8211-ton-eichan-kleidosei-mesa-sto-aytokinito-88805
14:00

Σκύλος πέθανε από τη ζέστη στο Βόλο – Τον είχαν κλειδώσει μέσα στο αυτοκίνητο

Θάνατος σκύλου από την ζέστη: Πριν από λίγες ώρες, ένας σκύλος που ήταν κλεισμένος σε αυτοκίνητο, έχασε την ζωή του λόγω καύσωνα. Το περιστατικό συνέβη σε παράδρομο της ΠΑΘΕ, κοντά στον Αλμυρό Βόλου.

Θάνατος σκύλου από την ζέστη: Είναι έγκλημα να εγκαταλείπονται σκύλοι μέσα σε αυτοκίνητο, υπό συνθήκες καύσωνα

Την τελευταία του πνοή μέσα σε αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα, άφησε σήμερα το μεσημέρι σκύλος σε παράδρομο της ΠΑΘΕ κοντά στα ΣΕΑ Αλμυρού.

Advertisement

Περαστικός ειδοποίησε την Αστυνομία Αλμυρού στις 12.15, πως είδε ένα σκύλο μέσα σε σταθμευμένο όχημα. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του ζώου. Τελικά, ο σκύλος μεταφέρθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση σε κτηνιατρείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την Αστυνομία αναζητείται ο 47χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Advertisement

Η παραμονή σκύλου μέσα σε αυτοκίνητο υπό συνθήκες καύσωνα είναι έγκλημα”, αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Advertisement

  • Ο σκύλος αντέχει μόλις 6 λεπτά αν παραμείνει ξεχασμένος μέσα σε αυτοκίνητο σε περιόδους καύσωνα! Μετά πεθαίνει.
  • Έρευνες έχουν καταδείξει ότι αν η εσωτερική θερμοκρασία του σκύλου ανέβει πάνω από τους 41 βαθμούς Κελσίου, ο κίνδυνος θερμοπληξίας είναι άμεσος. Μόνο το 50% των σκύλων επιβιώνει μετά από ένα περιστατικό θερμοπληξίας.
  • Μια κατάσταση θερμοπληξίας σε σκύλο μπορεί να συμβεί ακόμα και σε συνθήκες μη καύσωνα!
  • Η νομοθετική ρύθμιση απαγόρευσης της εγκατάλειψης του σκύλου στο αυτοκίνητο – έστω και για μικρό χρονικό διάστημα – σε συνθήκες καύσωνα, πρέπει να περιληφθεί στον περί σκύλων νόμο.
  • Η φιλοζωική ομάδα του Κινήματος Οικολόγων προτρέπει όλους όσοι έχουν σκυλιά να τα αφήνουν στο σπίτι ή σε δροσερούς χώρους αντί στα αυτοκίνητα «1 λεπτό για να κάνουν τη δουλειά τους». Όταν επιστρέψουν, ο πιο πιστός τους φίλους ίσως να μην είναι πλέον ζωντανός.

Διαβάστε Επίσης:

Βιοδιασπώμενα ποτήρια μιας χρήσης περιέχουν σπόρους και γίνονται δέντρα όταν πεταχτούν

Η μικρή Νεφέλη νίκησε τον καρκίνο: Τα συγκινητικά λόγια των γονιών της 6 χρόνια μετά τον εφιάλτη

Το γράμμα ενός πατέρα στην κόρη του: «Να έρχεσαι κοριτσάκι μου, συχνότερα τώρα που είμαι ακόμα εδώ»