sokaristiko-to-pos-chathike-etsi-i-kopela-nekri-i-24chroni-giolanta-mesa-se-nosokomeio-aparigoritoi-oi-goneis-tis-167195
17:26

Σοκαριστικό το πως ”χάθηκε” έτσι η κοπέλα: Νεκρή η 24χρονη Γιολάντα μέσα σε νοσοκομείο, απαρηγόρητοι οι γονείς της

17:26
Ορφέας

Στο δικαστήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, τρεις γιατροί από δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής θα καθίσουν στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Κατηγορούνται για τον θάνατο της 24χρονης Γιολάντας, η οποία έχασε τη ζωή της στις 11 Φεβρουαρίου 2020 μέσα στο νοσοκομείο.

Η νεαρή κοπέλα είχε εισαχθεί για να αντιμετωπίσει τη νευρική ανορεξία που την ταλαιπώρησε. Αμέσως μετά τον θάνατό της, οι γονείς της προσφύγανε στη δικαιοσύνη, κατηγορώντας για ιατρική αμέλεια. Ο εισαγγελέας που αναλαμβάνει την υπόθεση ασκεί ποινική δίωξη κατά των τριών γιατρών για πλημμέλημα. Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” και συγκεκριμένα στην δημοσιογράφο Έυη Γιαρκιά, οι γονείς της ατυχούς Γιολάντας περιγράφουν τα λάθη που έγιναν στο νοσοκομείο και απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Τα όσα μοιράστηκαν οι γονείς της 24χρονης Γιολάντας

«Όταν το χάσαμε το παιδί μας, είχαμε μιλήσει το προηγούμενο βράδυ μαζί του και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ξαφνικά εξαφανίστηκε την επόμενη μέρα, το ψάχναμε απεγνωσμένα. Μας έλεγαν ότι ξεκουράζεται και ότι θα επικοινωνήσει μαζί μας, κάτι το οποίο δεν έγινε. Μέχρι που λάβαμε ένα τηλεφώνημα το απόγευμα, που μας έλεγαν ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ότι έχει πάθει ανακοπή και ότι είναι διασωληνωμένο», ανέφερε αρχικά η μητέρα της.

Advertisement

«Μας κοροϊδεύανε οι γιατροί. Το παιδί “χάθηκε” από τη Δευτέρα το πρωί, την Κυριακή το βράδυ είχαμε μιλήσει μαζί του. Μας κορόιδευαν για να μην πάμε εκεί, νόμιζαν ότι θα συνέλθει, αλλά δε συνήλθε ποτέ», είπε ο πατέρας της.

Advertisement

Μια γυναίκα έπαθε κρίση και της επιτέθηκε

Η νεαρή 24χρονη ήταν ενθουσιώδης και είχε πολλά όνειρα για τη ζωή της. Ήταν δασκάλα και ονειρευόταν να δημιουργήσει μια οικογένεια. Όμως, η ροή της ζωής της διακόπηκε απότομα και απροσδόκητα, αφήνοντας πίσω της μόνο θλίψη και απορίες. Οι γονείς της, αντιμετωπίζοντας αυτήν την ανείπωτη απώλεια, υποστηρίζουν με αποφασιστικότητα ότι ο θάνατος της κόρης τους οφείλεται σε ιατρική αμέλεια. Απαιτούν λοιπόν, δικαιοσύνη και απαντήσεις για να δικαιωθεί η μνήμη της αγαπημένης τους κόρης.

Advertisement

«Αργότερα, πληροφορηθήκαμε για ένα συμβάν που συνέβη στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν μαζί με μια κυρία που είχε σοβαρά ψυχικά νοσήματα. Η γυναίκα έπαθε κρίση και της επιτέθηκε. Εμείς ειδοποιηθήκαμε όταν το παιδί ήταν στην εντατική. Μέχρι που έπαθε την ανακοπή και μας ενημέρωσαν. Εμείς βρήκαμε το παιδί διασωληνωμένο, μέσα σε ένα δωμάτιο μαζί με άλλους τρεις νοσηλευόμενους, σε άθλια κατάσταση», τόνισε η μητέρα, με τον πατέρα να αναφέρει πως το δωμάτιο που βρίσκονταν η κόρη τους ήταν εξαιρετικά βρώμικο.

Έκαναν εκταφή και πραγματοποίησαν νεκροψία

Σε αυτό το δύσκολο σημείο, οι γονείς της κοπέλας δεν είχαν την απαραίτητη ψυχική αντοχή και ενέργεια για να εξερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση. Αν και κατήγγειλαν ότι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ νεκροψία για την άτυχη κόρη τους, δεν είχαν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν αυτήν την πραγματικότητα. Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό, συγκέντρωσαν τα κομμάτια τους και αποφάσισαν να αρχίσουν την έρευνα για την υπόθεση, συλλέγοντας μαρτυρίες και πληροφορίες.

Μετά από 50 ημέρες, κατάφεραν να λάβουν άδεια για εκταφή, ώστε να πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή. Το αποτέλεσμα αποκάλυψε ότι η 24χρονη «έφυγε» λόγω μόλυνσης από πέντε μικρόβια που προκάλεσαν σηψαιμία. Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι ένας γιατρός τους παρότρυνε να μην προχωρήσουν στην εκταφή και να μην ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση.

Advertisement

«Ο πόνος δεν ξεπερνιέται. Μέσα μου βαθιά πονάω. Η Γιολάντα θα είναι πάντα μέσα μου», τόνισε η άτυχη μητέρα.