thrinos-nekro-moraki-apo-asfyxia-de-mporoyse-na-anapneysei-mesa-sto-marsipo-kai-i-mitera-toy-den-pire-champari-2666
16:19

Θρήνος: Νεκρό μωράκι από ασφυξία, δε μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο μάρσιπο και η μητέρα του δεν πήρε χαμπάρι

16:19
Νίκη Μουλά

Ένα μωρό μόλις τριών εβδομάδων άφησε την τελευταία του πνοή από ασφυξία, ενώ βρισκόταν στον μάρσιπο, που φορούσε η μητέρα του.

Advertisement

Ειδικότερα, το μωρό πέθανε από ασφυξία, όταν το σαγόνι του πιέστηκε στο στήθος του, την ώρα που βρισκόταν μέσα στον μάρσιπο.

Advertisement

Το χαμηλό βάρος του μωρού μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα λιγότερο έλεγχο των μυών και του κεφαλιού, με συνέπεια τη δυσκολία στη διατήρηση ενός αεραγωγού από τον τρόπο που ήταν τοποθετημένο το παιδί στον μάρσιπο.

Advertisement

Μαρτυρίες κάνουν λόγο ότι το σώμα του μωρού δεν ήταν καλά προσαρμοσμένο στον μάρσιπο και δεν φαινόταν ότι είχε μέσα παιδί.

Advertisement

Αφότου διαπιστώθηκε ο θάνατός του μωρού στο νοσοκομείο, η μητέρα κατέρρευσε και αρνήθηκε να συμμετάσχει στην έρευνα, αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν βάζουμε το μωρό στον μάρσιπο

Σύμφωνα με πρόσφατη γαλλική έρευνα σε 19 θανάτους παιδιών μέσα σε μαρσίπους, συστήνεται να μην χρησιμοποιούνται πριν το παιδί κλείσει τους τέσσερις πρώτους μήνες της ζωής του.

Advertisement

Όταν χρησιμοποιείται μάρσιπος, καλό θα ήταν να απομακρύνεται το πηγούνι του μωρού από το στήθος του γονέα, ο οποίος πρέπει να σιγουρευτεί ότι είναι σε κοντινή απόσταση για να του δώσει φιλί και να έχει πάντα την προσοχή του σ’ αυτό, η πλάτη του οποίου πρέπει να στηρίζεται σωστά.