ti-skotose-epeidi-toy-zitise-diazygio-apotropiasmo-prokaloyn-ta-stoicheia-apo-ti-nea-syzygoktonia-sti-larisa-51099
15:42

Τη σκότωσε επειδή του ζήτησε διαζύγιο: Αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία από τη νέα συζυγοκτονία στη Λάρισα

15:42
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την δολοφονία μίας 43χρονης από τον σύζυγό της.

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: Ήθελε διαζύγιο και την σκότωσε

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 43χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε στη Σωτηρίτσα της Λάρισας φέρεται ότι επιθυμούσε διαζύγιο. Ο 54χρονος σύζυγος και δράστης έμαθε ότι η γυναίκα του επισκέφθηκε δικηγόρο και φαίνεται πως οι προθέσεις της τον εξόργισαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 54χρονος ταξίδεψε από την Αθήνα στη Λάρισα όπου και την σκότωσε, εισβάλλοντας οπλισμένος στην ταβέρνα του αδερφού της, όπου εκείνη εργαζόταν και την πυροβόλησε εν ψυχρώ, με τον θάνατό της να είναι ακαριαίος.

Advertisement

Σύμφωνα με το larissanet.gr, μία ώρα πριν σκοτώσει τη σύζυγό του, περίπου στις 9:30 π.μ., ο 54χρονος βρισκόταν στην Λάρισα και ζήτησε να συναντήσει τον δικηγόρο που ανέλαβε την εντολή από το θύμα για να ξεκινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου. Ο 54χρονος δεν βρήκε τον δικηγόρο στο γραφείο του και τον πήρε τηλέφωνο. Δεν καταγράφεται άλλη επαφή, πλην του τηλεφωνήματος, καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση ή ραντεβού.

Ο 54χρονος αναχώρησε από την Λάρισα και στις 10.30 π.μ. βρέθηκε στη Σωτηρίτσα, όπου και σκότωσε την σύζυγό του. Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας άντρας βγήκε στον αύλειο χώρο κρατώντας πιστόλι και φώναζε: «Σκότωσα τη γυναίκα μου, φωνάξτε την αστυνομία».

Advertisement

Το περιπολικό έφτασε λίγα λεπτά αργότερα και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό Τμήμα. Ο 54χρονος εργάζεται ως ταξιτζής στην Αθήνα. Είχε γνωρίσει τη σύζυγό του όταν ήταν μόλις 18 ετών και είχαν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά, ηλικιών από 12 – 25 ετών.

Advertisement

Συζυγοκτονία στη Λάρισα

Συζυγοκτονία στη Λάρισα

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: Εισέβαλε οπλισμένος στην ταβέρνα

Ο 54χρονος εισέβαλε οπλισμένος στην ταβέρνα όπου δούλευε η 43χρονη και την σκότωσε μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες. Κλήθηκαν άμεσα αστυνομικοί, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Λάρισας. Το κίνητρο του νέου εγκλήματος δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη.

Advertisement

Η Αστυνομία παίρνει καταθέσεις από μάρτυρες, ενώ έχουν αποκλείσει την ταβέρνα και προσπαθούν να λάβουν όλες τις πληροφορίες για τη δολοφονία της 43χρονης. Μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για να του απαγγελθούν ποινικές διώξεις.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Μετά την σύλληψη του 54χρονου, η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Συνελήφθη, άμεσα, σήμερα (03-08-2021) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αγιάς του νομού Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σήμερα το πρωί, ο δράστης μετέβη σε ταβέρνα όπου εργαζόταν η ημεδαπή σύζυγός του και με τη χρήση περιστρόφου παλαιού τύπου την πυροβόλησε σε διάφορα σημεία του σώματός της, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Στη συνέχεια, ο δράστης τηλεφώνησε στις αστυνομικές Αρχές και ομολόγησε την πράξη του.Το περίστροφο κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας».

Advertisement

Συζυγοκτονία στη Λάρισα Συζυγοκτονία στη Λάρισα

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: «Ήρθε από την Αθήνα και τη σκότωσε»

Μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος Σωτηρίτσας, κ. Βασίλης Λέτσιος δήλωσε ότι η 43χρονη είχε επιστρέψει στο χωριό της τους τελευταίους 4 με 5 μήνες, για να βοηθήσει στην επιχείρηση του αδελφού της, καθώς εκείνος βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης μετά από περιπέτεια που είχε στην υγεία του.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτός δεν ήταν εδώ, ήρθε από την Αθήνα και την σκότωσε. Τι να πω, τα έχουμε χαμένα. Η κοπέλα ήταν από το χωριό και είχε παντρευτεί αυτόν από την Αθήνα και ζούσαν εκεί. Εδώ και λίγους μήνες όμως επειδή ο αδελφός της ήταν βαριά άρρωστος, είχε έρθει στη Σωτηρίτσα και βοηθούσε στην ταβέρνα του. Τώρα τι προβλήματα είχαν μεταξύ τους κανένας μας δεν ξέρει.

Αυτό που έμαθα είναι πως ήρθε από την Αθήνα και την σκότωσε μέσα στο μαγαζί του αδελφού της. Η κοπέλα ήταν 43 ετών, εκείνος μεγαλύτερός της. Ήταν πολλά χρόνια παντρεμένοι γιατί τα παιδιά τους είναι κοντά στα 20. Η κοπέλα πρέπει να ήταν εδώ τουλάχιστον 4 με 5 μήνες».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: protothema.gr