vary-penthos-sti-naytilia-nekri-i-lamperi-lia-papaiakovoy-amp-8211-amp-8220-ochi-alli-machi-agapi-moy-ochi-allos-ponos-amp-8221-184537
23:26

Βαρύ πένθος στη Ναυτιλία: Νεκρή η λαμπερή Λία Παπαϊακώβου – “Όχι άλλη μάχη αγάπη μου, όχι άλλος πόνος”

23:26
Γιώτα Κορώνα

Η Κύπρος και ειδικότερα ο κλάδος της ναυτιλίας πενθεί για τον χαμό της Λίας Παπαϊακώβου γενικής διευθύντριας της OSM.

Η Λία Παπαϊακώβου εντάχθηκε στην OSM το 2007 και δημιούργησε γραφείο στην Κύπρο, με τον πρώτο της ρόλο ως μάνατζερ. Δημιουργώντας το γραφείο στη Λεμεσό, και με μεγάλη εμπειρία από άλλες πτυχές της ναυτιλιακής βιομηχανίας, είχε δηλώσει ότι της άρεσε ο τρόπος που στον κλάδο κινούνταν τόσο γρήγορα και απολάμβανε τις προκλήσεις που συναντούσε. «Οι προκλήσεις σε κάνουν να μεγαλώνεις», έλεγε. Η Λία Παπαϊακώβου ήταν μια πολύ αξιοσέβαστη προσωπικότητα στον ναυτιλιακό τομέα. «Όταν οι άνθρωποι βλέπουν πόσο μακριά έχεις φτάσει, πόσο ικανός είσαι στη δουλειά σου και πόσο καλά αντέχεις , σε κοιτάζουν», ανέφερε σε μία από τις δηλώσεις της. «Το να φτάσετε σε επίπεδο διαχείρισης φυσικά σας κερδίζει σεβασμό».

Τόνιζε επίσης πόσο σημαντικό είναι για τους ανθρώπους να κάνουν κάτι που αγαπούν. «Πρέπει να αγαπάς την επιχείρηση διαφορετικά θα είναι μια κουραστική δουλειά που αντιμετωπίζει όλες τις καθημερινές προκλήσεις».

Advertisement

Πριν φύγει από την ζωή, είχε την θέση της γενικής διευθύντριας των εταιρειών χαρτοφυλακίου της OSM στην Κύπρο.

Αγαπημένες της φίλες, που θρηνούν για τον χαμό της είναι η Ραμόνα Φίλιπ και η Άντρεα Λόρδου.

Advertisement

Άντρεα Λόρδου:

«Ήσουν η πιο όμορφη, καλόκαρδη και ευγενική ψυχή που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Τόσο όμορφη εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Mία μαχήτρια σαν καμία άλλη. Όχι άλλη μάχη αγάπη μου, όχι άλλος πόνος. Πάντα θα σε λατρεύουμε και θα σε αγαπάμε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι πάντα το καλό καλοκαίρι μας. Μέχρι να συναντηθούμε ξανά.»

Advertisement

Λίας Παπαϊακώβου

Ραμόνα Φίλιπ:

«Αγαπημένη μας Λία, θα σε θυμόμαστε ως ένα σπάνιο και εξαιρετικό άνθρωπο που η παρουσία του ακτινοβολούσε ζεστασιά, καλοσύνη και αγάπη, με μία ευγενική ψυχή και με μια καρδιά που ξεχείλιζε συμπόνια».

Λίας Παπαϊακώβου

Advertisement