voleytike-me-ta-chrimata-tis-koris-tis-amp-8220-katapeltis-amp-8221-o-eisaggeleas-gia-ti-mitera-tis-12chronis-ston-kolono-166069
16:04

«Βολεύτηκε με τα χρήματα της κόρης της»: “Καταπέλτης” ο Εισαγγελέας για τη μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό

16:04
Ορφέας

Η πρόταση του Εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό φαίνεται να είναι σοβαρή και βαριά. Στους βασικούς άξονες της πρότασης περιλαμβάνονται τρία άτομα: ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος, ο αποκαλούμενος “Μιχάλης”, ο οποίος φαίνεται να είχε ρόλο μαστροπού, και η προφυλακισμένη μητέρα της νεαρής από τον Κολωνό, οι οποίοι εμπλέκονταν στην υπόθεση βιασμού και εκμετάλλευσης της νεαρής κοπέλας.

90 σελίδες η πρόταση του Εισαγγελέα

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, η πρόταση του Εισαγγελέα περιλαμβάνει 90 σελίδες και εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή. Στην πρότασή του απαντά σε βασικά ερωτήματα σχετικά με το πώς το παιδί κατέληξε να εκμαυλίζεται από τόσους δράστες και να πέφτει θύμα εκμετάλλευσης.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, ο βασικός κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την οικονομική δυσμένεια της οικογένειας της 12χρονης για να πλησιάσει το παιδί μέσω της μητέρας του. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε γνωστή πλατφόρμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκδίδει το παιδί.

Advertisement

Advertisement

Σχετικά με τη μητέρα της 12χρονης, ο Εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας και για το πλημμέλημα της εκβίασης προς τον βασικό κατηγορούμενο.

Τα βασικά σημεία αναφορικά με τον ρόλο της μητέρας της 12χρονης :

Η “εγκληματική απάθεια”

Η μητέρα της 12χρονης, μέσω της αμέλειας της, επέδειξε μια “εγκληματική απάθεια” έναντι της πραγματικής κατάστασης που αντιμετώπιζε το παιδί της. Η πρόταση του Εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την εκπομπή του Star, υπονοεί ότι η μητέρα θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί για τις επαφές της 12χρονης και ειδικότερα να είχε συνειδητοποιήσει ότι το παιδί ήταν θύμα κακοποίησης ή να το είχε προβλέψει. Θα έπρεπε να είχε προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για να προστατέψει το παιδί.

.

Advertisement

Η μητέρα “βολευόταν” με αυτήν την κατάσταση

Η μητέρα επέδειξε μια “εγκληματική απάθεια” αφού φαίνεται ότι επωφελούνταν από την κατάσταση και τα χρήματα που προέκυπταν από την 12χρονη. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν γνώριζε ότι το παιδί ήταν θύμα κακοποίησης και ότι ο βασικός κατηγορούμενος την είχε εξαναγκάσει στην πορνεία.

Ο αποκαλούμενος “Μιχάλης”

Όσον αφορά τον αποκαλούμενο “Μιχάλη”, ο οποίος είναι επίσης προφυλακισμένος, ο εισαγγελέας προτείνει επίσης την παραπομπή του για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

Advertisement

Ο “Μιχάλης” φέρεται να ενεργούσε αυτοβούλως σε σχέση με τον κύριο κατηγορούμενο, καθώς δεν υπήρχε γνωριμία μεταξύ του και του βασικού κατηγορουμένου.

Παρακάτω το ρεπορτάζ του Star για την υπόθεση: