xypnise-i-48chroni-poy-nosileyetai-sti-meth-me-thromvosi-epta-imeres-meta-ton-emvoliasmo-tis-80797
17:36

Ξύπνησε η 48χρονη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με θρόμβωση επτά ημέρες μετά τον εμβολιασμό της

48χρονη ΜΕΘ Ευαγγελισμού: Η 48χρονη Κορίνα είναι καλύτερα στην υγεία της. Έχει ανακτήσει τις αισθήσεις της και έχει ζητήσει να μιλήσει στους συγγενείς της.

48χρονη ΜΕΘ Ευαγγελισμού: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας της

Υπενθυμίζουμε πως η 48χρονη νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας, επτά μέρες μετά τον εμβολιασμό της. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Ευαγγελισμού, καθώς το χτύπημα στην υγεία της ήταν πολλαπλό. Ειδικότερα, εμφάνισε θρόμβωση στο πόδι της, πνευμονική εμβολή, αλλά και εσωτερική αιμορραγία στο στομάχι και στο αριστερό νεφρό. Οι γιατροί είχαν πει στην αδερφή της 48χρονης, πως η ζωή της «κρεμόταν από μία κλωστή», ευτυχώς όμως, έχει ανακτήσει τις αισθήσεις της και πηγαίνει ήδη καλύτερα.

Advertisement

Ο σύζυγος της αδελφής της 48χρονης, κ. Γιώργος, ανέφερε τα εξής μιλώντας στο newsit.gr: «Μας πήραν μέσα από τη ΜΕΘ με κινητό τηλέφωνο κάποιου γιατρού. Ο γιατρός έδωσε το τηλέφωνο στην Κορίνα να μας μιλήσει. Σοκαρίστηκα στην αρχή, δεν το πίστευα. Το ζήτησε απ’ ο,τι φαίνεται η ίδια η Κορίνα να μας ακούσει. Πρώτα μίλησε σε εμένα. Της είπα: “Κορίνα, καρδούλα μου, κορίτσι μου, πώς είσαι; Καλύτερα; Μου απάντησε: “ναι καλύτερα” και μετά της έδωσα την αδελφή της, με την οποία μίλησε αρκετή ώρα δεδομένης της κατάστασής της. Πολύ συγκινητικές οι στιγμές, αν σκεφτείτε ότι δεν μπορούμε καθόλου να τη δούμε και ήμασταν στο σκοτάδι».

Η διευθύντρια της ΜΕΘ Ευαγγελισμού, Αναστασία Κοτανίδου, επιβεβαίωσε πως η 48χρονη από την Θήβα είναι καλά αυτή τη στιγμή.

Advertisement

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της 48χρονης

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος είπε ακόμη στο newsit.gr, πως οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια ότι η Κορίνα φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, η αιμορραγία έχει αντιμετωπιστεί και πως πηγαίνει καλύτερα. Ωστόσο, παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και συστήνουν στους συγγενείς να κάνουν το ίδιο, καθώς όπως εξήγησαν, είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν μία τέτοια επιπλοκή μετά από εμβόλιο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Advertisement

Καταλήντας, ο κ. Γιώργος τόνισε πως όλα τα μέλη είναι ένθερμοι υποστηρικτές των εμβολίων. Ο ίδιος εμβολιάστηκε πριν από λίγο καιρό με το Astrazeneca, εμφανίζοντας μόνο λίγο πυρετό κατά την πρώτη ημέρα. «Με την Κορίνα τα πράγματα πήγαν αλλιώς. Αυτό που λέμε λοιπόν με τη σύζυγο μου είναι ότι πρέπει να υπάρχουν πιο αναλυτικές οδηγίες ποιος πρέπει να κάνει ποιο εμβόλιο, όπως συμβαίνει και στις άλλες χώρες. Να υπάρχει κατηγοριοποίηση. Εμείς δεν υποψιαστήκαμε τίποτα, ούτε φοβόμασταν, οι εξετάσεις της Κορίνας, ήταν καλύτερες από τις δικές μου και της συζύγου μου. Δεν είναι όλα τα εμβόλια κατάλληλα για τον καθένα, αυτό λέμε».