15-simantikes-leptomereies-se-kathimerina-antikeimena-poy-den-gnorizame-ti-chrisi-toys-85959
21:13

15 σημαντικές λεπτομέρειες σε καθημερινά αντικείμενα, που δεν γνωρίζαμε τη χρήση τους

21:13
Newsroom

Αντικείμενα καθημερινά που δεν γνωρίζουμε τη χρήση τους. Τα πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά γίνονται μεγάλο κομμάτι της ρουτίνας μας. Τα παρατηρούμε σπάνια τα χαρακτηριστικά τους. Ωστόσο, αν κοιτάξετε προσεκτικά ίσως παρατηρήσετε ότι αντικείμενα έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν πολύ περισσότερα από ό, τι νομίζατε.

1. Το μικρό κουμπί στα τζιν σας δεν είχε την αληθινή του αναγνώριση.

Advertisement

Advertisement

Αυτά τα μικροσκοπικά κουμπιά ονομάζονται πριτσίνια και τοποθετούνται στα τζιν σας σε περιοχές που είναι πιο πιθανό να σκιστούν από την κίνηση. Τώρα ξέρετε τι κρατάει το τζιν στην ντουλάπα σας για πάντα.

Advertisement

2. Ο ανάγλυφος αριθμός «57» στο κέντρο της φιάλης Heinz ketchup

Αυτός ο αριθμός μας κοιτάζει πάντα, αλλά σύμφωνα με την Heinz, μόνο το 11% των ανθρώπων γνωρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την ετικέτα του προϊόντος. Είναι ένα σημείο για να πατήσετε για να βάλετε τη σάλτσα στο πιάτο σας. Την επόμενη φορά που θα τη χρησιμοποιήσετε, σταματήστε να χτυπάτε το κάτω μέρος του και δοκιμάστε να χτυπήσετε αυτό το σημείο.

3. Εγκοπές στο κάτω μέρος της κούπας

Οι εγκοπές στη βάση των φλιτζανιών σας έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το πλύσιμο τους στο πλυντήριο πιάτων πιο βολικό. Όταν τοποθετούνται ανάποδα, οι εγκοπές επιτρέπουν στο νερό να ρέει παρά να σταθεί και να χυθεί πάνω σας όταν τα βγάλετε έξω.

Advertisement

Επιτρέπουν επίσης να ρέει δροσερός αέρας κάτω από το κύπελλο για να αποφεύγεται το σπάσιμο όταν θερμαίνονται με ζεστά ροφήματα.

Γνωρίζετε γιατί υπάρχουν οι φούντες στους σκούφους;

4. Οι τρύπες στις λαβές των σκευών δεν είναι μόνο για να τα κρεμάτε.

Οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να έχουν κρεμασμένα σκεύη μέσα από τις μικρές τρύπες στις γλάστρες και τις λαβές σας. Ωστόσο, αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν τα κουτάλια κατά το μαγείρεμα για να αποφύγετε την ακαταστασία.

5. Η τρύπα στο καπάκι του στυλό δεν έχει καμία σχέση με το στυλό ή το μελάνι.

Ποιος δεν είναι ένοχος ότι δεν έχει μασουλήσει το στυλό τους, σε μάθημα; Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι τα περισσότερα ατυχήματα κατάποσης εμφανίζονται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών.

Το καπάκι έχει μια τρύπα για να επιτρέψει τη διέλευση του αέρα και να αποφευχθεί η πνιγμός αν κάποιος το καταπιεί.

6. Οι μικρές φούντες στους σκούφους δεν είναι μόνο κάτι πιο χαριτωμένο.

Το στυλ εισήχθη στους Γάλλους ναυτικούς, ώστε να μην κτυπούν τα κεφάλια τους στα πολύ χαμηλά ταβάνια του πλοίου. Αργότερα, ο σχεδιασμός υιοθετήθηκε από στρατιωτικά στρατεύματα και έτσι οι φούντες κατέληξαν στα χαριτωμένα μας σκουφιά!

Αντικείμενα που δεν γνωρίζουμε την πραγματική τους χρήση

7. Η μικρή υποδοχή στο τέλος της μετροταινίας

Οι περισσότερες μετρητικές ταινίες έρχονται με ένα μεταλλικό στέλεχος με μια μικρή εγκοπή στο άκρο. Η υποδοχή μπορεί να κρεμαστεί σε ένα καρφί για μετρήσεις, χωρίς να χρειάζεται άλλο χέρι. Παρατηρήστε προσεκτικά και θα δείτε ότι το στέλεχος είναι επίσης οδοντωτό στη μία πλευρά. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επισήμανση σημείων χωρίς τη χρήση μολυβιού.

8. Τα περισσότερα μπουκαλάκια φαρμάκων για παιδιά μπορούν να τροποποιηθούν.

Τα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια φαρμάκων έρχονται με παιδικά καπάκια. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις γυρίσετε ανάποδα και δεν είναι πλέον ασφαλείς για παιδιά.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι αυτό γίνεται μόνο όταν τα μπουκάλια φαρμάκων έχουν σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό και είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν παιδιά τριγύρω.

9. Οι ανάγλυφες γραμμές στα πλήκτρα «F» και «J» στο πληκτρολόγιο

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μπορείτε απλά να πληκτρολογείτε αβίαστα χωρίς να κοιτάτε το πληκτρολόγιο; Λοιπόν, χάρη σε αυτές τις μικρές ανάγλυφες γραμμές στα πλήκτρα «F» και «J», τα δάχτυλά σας δείκτες μπορούν να εντοπίσουν άλλα κουμπιά με τη μυϊκή σας μνήμη.

10. Οι βούρτσες στις πλευρές των κυλιόμενων σκαλοπατιών δεν είναι για το γυάλισμα των παπουτσιών σας.

Μπορεί να χρησιμοποιείτε αυτές τις βούρτσες για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας, ωστόσο αυτές οι βούρτσες είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο χαρακτηριστικό ασφαλείας. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για προβλήματα στις κυλιόμενες σκάλες είναι οι άνθρωποι που φρακάρουν τα ρούχα και οι τσάντες τους σε αυτές όταν στέκονται πολύ κοντά στις πλευρές.

Αυτές οι βούρτσες από νάυλον παίζουν με το μυαλό σας και σας κάνουν να κρατάτε τα πόδια σας μακριά από τα πάνελ της κυλιόμενης σκάλας, αποφεύγοντας έτσι τα ατυχήματα.

Κατσαβίδια, κλειδαριές και άλλα αντικείμενα

11. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κατσαβίδια σας και ως κλειδιά.

Πολλά κατσαβίδια μπορούν εύκολα να γυρνάνε μέσω ενός κλειδιού και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία περισσότερης ροπής. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπλοκα ύψη και γωνίες.

12. Το βέλος δίπλα στο σύμβολο της αντλίας καυσίμου στο μετρητή

Το μικρό βέλος δίπλα στη σήμανση δεξαμενής καυσίμου στο μετρητή σας, απεικονίζει σε ποια πλευρά του αυτοκινήτου βρίσκεται η δεξαμενή καυσίμου.

Αυτή η λειτουργία είναι εξαιρετικά βολική όταν οδηγείτε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο.

13. Τα μικρά πτερύγια σε φορτιστή apple

Τα πτερύγια του φορτιστή του φορητού υπολογιστή σας μπορούν να διπλωθούν για να κρατήσουν το καλώδιο, διατηρώντας το μαζεμένο στην τσάντα σας.

14. Η μικρή κουκκίδα δίπλα στην κάμερα σε ένα iPhone δεν είναι φλας.

Αυτή η μικρή κουκίδα δεν είναι φλας, είναι μικρόφωνο για εγγραφή όταν χρησιμοποιείτε την πίσω κάμερα.

15. Οι περισσότερες κλειδαριές έχουν μια μικρή τρύπα δίπλα στην κλειδαρότρυπα.

Η μικρή τρύπα βοηθά στην αποστράγγιση του νερού από την κλειδαριά όταν χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους για να αποφευχθεί η φραγή και η σκουριά. Αυτή η τρύπα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να λιπάνετε τους μεντεσέδες της κλειδαριάς.