rochalito-kai-ypniki-apnoia-telos-spitiki-therapeia-me-mono-4-ylika-poy-kanei-thaymata-18546
17:20

Ροχαλητό και υπνική άπνοια τέλος: Σπιτική θεραπεία με μόνο 4 υλικά, που κάνει θαύματα

17:20
Νίκη Μουλά

Το ροχαλητό είναι ενοχλητικό γι’ αυτόν που το ακούει, ενώ μπορεί ν’ αποτελεί σύμπτωμα κάποιας ασθένειας, οπότε θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί.

Advertisement

Ευτυχώς, υπάρχει μία φυσική θεραπεία για την αντιμετώπιση του ροχαλητού, η οποία θ’ ανοίξει την αναπνευστική σας οδό.

Advertisement

Ροχαλητό: Από τις πιο ενοχλητικές νυχτερινές διαταραχές

Advertisement

Το ροχαλητό είναι ο δυνατός θόρυβος που κάνει την εμφάνισή του όταν κοιμόμαστε κατά τη διάρκεια της αναπνοής. Είναι μια από τις πιο ενοχλητικές νυχτερινές διαταραχές επειδή μπορεί να διαταράξει την ξεκούραση του συντρόφου μας ή οποιουδήποτε άλλου ζει μαζί μας.

Ροχαλητό: Μπορεί να οφείλεται στην υπνική άπνοια

Advertisement

Αν και πολλές περιπτώσεις είναι ήπιες και μόνο περιστασιακές, υπάρχουν και μερικές που αναγκάζουν τους ανθρώπους να συμβουλευτούν το γιατρό τους για να προσδιορίσουν αν οφείλεται στο σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο.

Η υπνική άπνοια είναι ένα είδος αναπνευστικής δυσκολίας που προκαλείται από την επαναλαμβανόμενη απόφραξη ή την κατάρρευση της ανώτερης αναπνευστικής οδού.

Advertisement

Προκαλεί μια προσωρινή διακοπή στην αναπνοή που διαρκεί για λίγο περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα, προκαλώντας την κατάρρευση και τη μείωση των επιπέδων του οξυγόνου.

Η αναπνοή επανέρχεται φυσιολογικά με ένα δυνατό ροχαλητό που οφείλεται στον αέρα που διαπερνά το στενό αεραγωγό.

Ροχαλητό: Προκαλείται από παχυσαρκία, ρινικές εμφράξεις και στάση του σώματος

Αλλά εκτός από την υπνική άπνοια υπάρχουν άλλοι δυο παράγοντες που συνδέονται πολύ περισσότερο με το ροχαλητό. Η παχυσαρκία, οι ρινικές εμφράξεις και η στάση του σώματος μπορεί να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές λύσεις για να λύσετε το πρόβλημα, χωρίς να χρειαστεί να πάρετε φάρμακα.

Ροχαλητό: Φυσική θεραπεία για αποτροπή αναπνευστικών νοσημάτων

Αυτή η φυσική θεραπεία για την αντιμετώπιση του ροχαλητού περιλαμβάνει τον συνδυασμό υλικών όπως λεμόνι, πιπερόριζα, καρότα και μήλα, των οποίων οι θρεπτικές ιδιότητες αποτρέπουν αρκετά αναπνευστικά νοσήματα.

Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στη μείωση μικροοργανισμών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κρυολογήματα, γρίπη και ρινική συμφόρηση.

Η τακτική λήψη της θα βοηθήσει τους πνεύμονες να καθαρίσουν, θα μειώσει την παρουσία βλαβερών τοξινών και παθογόνων στο σώμα.

Υλικά

1/2 λεμόνι

1 κομμάτι πιπερόριζα

2 μήλα

2 καρότα

1/2 κούπα νερό

Προετοιμασία

Πλένετε και κόβετε την πιπερόριζα σε μικρά κομμάτια.

Ξεφλουδίζετε και κόβετε τα καρότα σε φέτες.

Πλένετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και στη συνέχεια τα κόβετε σε κομμάτια.

Προσθέτετε τα προηγούμενα υλικά σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό και το χυμό από μισό λεμόνι.

Τα πολτοποιείτε για μερικά λεπτά μέχρι να αναμειχθούν καλά και να ομογενοποιηθούν.

Το σερβίρετε φρέσκο και το καταναλώνετε 1-2 ώρες πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι.

Επαναλαμβάνετε καθημερινά.

Να θυμάστε ότι τα αποτελέσματα εξαρτώνται από άλλες συνήθειες που έχετε υιοθετήσει.

Ροχαλητό: Αποφύγετε αλκοόλ και ηρεμιστικά

Τα αλκοολούχα ποτά και τα ηρεμιστικά μεταβάλλουν τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος που μπορεί να επηρεάσει το ροχαλητό.

Όταν οι μυς και οι ιστοί στο λαιμό χαλαρώνουν πολύ, ο αέρας περνά μέσα από αυτούς και προκαλεί αυτό τον ενοχλητικό ήχο.

Ροχαλητό: Διακοπή καπνίσματος

Τόσο οι καπνιστές όσο και οι παθητικοί καπνιστές είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν ροχαλητό λόγω των ουσιών που περιέχει ο καπνός.

Ο καπνός του τσιγάρου μολύνει τους ιστούς της αναπνευστικής οδού. Αυτό προκαλεί τη συστολή των ιστών, οδηγώντας στο τακτικό ροχαλητό.

Ροχαλητό: Να τρώτε νωρίς και ελαφριά γεύματα

Όταν τρώτε μεγάλες ποσότητες λίγο πριν ξαπλώσετε μπορεί να προκαλέσετε μεταβολές στον ύπνο σας ή προβλήματα ροχαλητού.

Το βραδινό γεύμα θα πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον τρεις ώρες πριν κοιμηθείτε. Να αποφεύγετε την κατανάλωση τροφών που είναι δύσκολο να χωνευτούν όπως γαλακτοκομικά προϊόντα και κόκκινα κρέατα. Αυτές οι τροφές αυξάνουν την ποσότητα βλέννας στο λαιμό μας και προκαλούν αναπνευστικές δυσκολίες όταν κοιμόμαστε.

Ροχαλητό: Τακτική άσκηση

Η σωματική δραστηριότητα, όχι μόνο θα σας βοηθήσει να διατηρείστε σε φόρμα, αλλά θα βοηθήσει την καρδιά σας και άλλα συστήματα του σώματός σας να παραμένουν υγιή.

Στην προκειμένη περίπτωση, θα βοηθήσει τους πνεύμονες να καθαριστούν, θα βελτιώσει την αναπνοή, ενώ παράλληλα θα περιορίσει τις τοξίνες.

Ροχαλητό: Σκληρό μαξιλάρι

Το σκληρό μαξιλάρι θα σας βοηθήσει να σηκώσετε λίγο το κεφάλι σας ανάλογα με το υπόλοιπο σώμα σας, περιορίζοντας τις πιθανότητες ροχαλητού.

Εάν το ροχαλητό επηρεάζει και τη δική σας ζωή, δοκιμάστε σήμερα αυτή τη φυσική θεραπεία και καθεμία από τις παραπάνω συμβουλές για μέγιστη αποτελεσματικότητα.