Advertisement
PLUS

21 κόλπα για την κουζίνα που γνωρίζουν μόνο οι επαγγελματίες σεφ και θα κάνουν το μαγείρεμα παιχνιδάκι

11:21
Newsroom

Η ενασχόληση με τη μαγειρική εμπεριέχει τη χαρά της δημιουργίας αλλά σίγουρα και αρκετό κόπο ειδικά αν γίνεται σε καθημερινή βάση για όλη την οικογένεια. Εμείς, όντας πάντα πρακτικοί άνθρωποι και θέλοντας να μεταλαμπαδεύσουμε πολύτιμα μυστικά που θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη ανακαλύψαμε μαγειρικά κόλπα έτσι ώστε να εξοικονομείτε χρόνο και ενέργεια από άσκοπες και άχαρες δουλειές.

Άλλωστε εξυπνάδα είναι να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου και όχι να παιδεύεσαι με τις ώρες στη κουζίνα.

Advertisement

Ας δούμε τα 21 ανεκτίμητα μαγειρικά κόλπα που ακολουθούν και θα σου λύσουν τα χέρια

1. Πώς θα αφαιρέσετε γρήγορα τους σπόρους από τα λαχανικά

Αφαιρέστε γρήγορα τους σπόρους από κολοκύθες και κολοκυθάκια με ένα κουτάλι παγωτού. Οι κοφτερές γωνίες του είναι ιδανικές για να αφαιρέσουν τους σπόρους.

Advertisement

Advertisement

2. Πώς θα αφαιρέσετε το υπερβολικό λίπος από μαγειρεμένα φαγητά

Αν το φαγητό που μαγειρέψατε βγει πολύ λιπαρό υάρχει ένα μαγειρικό κόλπο που μπορείτε να αφαιρέσετε το περισσευούμενο λίπος με μερικά παγάκια και μια πετσέτα. Τυλίξτε τον πάγο με την πετσέτα και σκουπίστε με αυτή την κορυφή των τροφίμων. Ο πάγος θα λειτουργήσει ως μαγνήτης και θα απορροφήσει το περίσσιο λίπος.

3. Χρησιμοποιήστε ταινία τυλίγματος όπως οι επαγγελματίες σεφ

Μήπως το πλαστικό περιτύλιγμα κόβεται άνισα και σκίζεται; Βάλτε το στο ψυγείο, όπως και οι σεφ. Το κρύο πλαστικό περιτύλιγμα συμπεριφέρεται καλύτερα, δεν κολλάει και κατά συνέπεια δεν μας δημιουργεί προβλήματα.

Advertisement


4. Ξεφλουδίστε εσπεριδοειδή εύκολα

Μην χαλάτε το μανικιούρ σας προσπαθώντας να καθαρίσετε πορτοκάλια. Απλά, βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και το ξεφλούδισμα θα είναι παιχνιδάκι.

5.Αφαιρέστε εύκολα το τσόφλι από τα αυγά

Προσθέστε σόδα ή ξύδι στο νερό που βράζετε τα αυγά, γιατί αυτά τα συστατικά εισχωρούν μέσα στο τσόφλι και κάνουν το καθάρισμα πιο εύκολο.


6. Πώς θα βγάλετε περισσότερο χυμό από τα εσπεριδοειδή

Πρώτα βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν και μετά στον φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 δευτερόλεπτα.

Advertisement

7. Πώς θα τρίψετε μαλακό τυρί χωρίς να κάνετε όλη την κουζίνα χάλια

Βάλτε το στο ψυγείο μισή ώρα πριν το τρίψετε. Το τυρί θα σκληρύνει και θα είναι πολύ πιο εύκολο να το τρίψετε.


8. Πώς θα καθαρίσετε και θα κόψετε κρεμμύδια χωρίς δάκρυα

Βάλτε τα στο ψυγείο μισή ώρα πριν τα καθαρίσετε. Βέβαια, αυτό το κόλπο συνίσταται μόνο αν θέλετε να τα μαγειρέψετε. Αν όμως θέλετε να τα βάλετε σε σαλάτα μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατί θα χάσουν την γεύση τους.

9. Πώς θα  βράσετε ζυμαρικά χωρίς να ξεχειλίσει το νερό

Αν δεν θέλετε να ξεχειλίσει το νερό από την κατσαρόλα που βράζετε τα ζυμαρικά σας, βάλτε μια ξύλινη κουτάλα πάνω από την κατσαρόλα.

10. Πώς θα ψήσετε σωστά ένα ολόκληρο κοτόπουλο

Αν θέλετε να ψήσετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο, βάλτε το στο στήθος του, επειδή εκεί βρίσκετε το περισσότερο κρέας και πρέπει να είναι πιο κοντά στην πηγή της θερμότητας.


11. Λαδόκολλα για καπ-κέικς

Αν δεν έχετε ειδικές φόρμες για καπ-κέικς, χρησιμοποιήστε λαδόκολλα. Με αυτόν τον τρόπο τα καπ-κείκς θα φαίνονται πιο ενδιαφέροντα, αφού δεν θα έχουν όλα την ίδια εμφάνιση.


12. Ο σωστός τρόπος για να ζεστάνετε ψημένα τρόφιμα

Για παράδειγμα, αν θέλετε να ζεστάνετε πίτσα στον φούρνο μικροκυμάτων βάλτε ένα ποτήρι νερό μαζί. Η υγρασία δεν θα αφήσει την ζύμη να στεγνώσει.

13. Κάντε τα τέλεια τηγανητά αυγά

Σπάστε τα αυγά σε ένα τηγάνι σαν να πρόκειται να τα τηγανίσετε, αλλά αντί για λάδι βάλτε νερό στο τηγάνι. Το αποτέλεσμα θα είναι τέλεια αυγά με υγρούς κρόκους.

Κόλπα αποθήκευσης

1. Πώς θα αποθηκεύσετε τα βότανα μαγειρέματος

Παγώστε τα βότανα μέσα σε παγάκια και με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσουν τις βιταμίνες τους.


2. Ο σωστός τρόπος για να διατηρήσετε ξηρούς καρπούς με κέλυφος

Βάλτε τους ξηρούς καρπούς με κέλυφος μέσα σε ένα δοχείο και τοποθετήστε το μέσα στο ψυγείο για να διατηρήσουν τις θρεπτικές τους αξίες, την γεύση και το άρωμά τους. Οι ξηροί καρποί που διατηρούνται με αυτόν τον τρόπο δεν θα γίνουν πικρά, όπως οι ξηροί καρποί χωρίς τσόφλι που μένουν για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.


Κόλπα καθαρίσματος

1. Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε ένα τηγάνι

Για να μην σκουριάσει ένα τηγάνι καθαρίστε το με επιτραπέζιο αλάτι. Με αυτόν τον τρόπο το τηγάνι δεν θα έχει και δυσάρεστε μυρωδιές.

2. Πώς θα ξεφορτωθείτε ανεπιθύμητες οσμές από τα χέρια σας

Για να απομακρύνετε την μυρωδιά του σκόρδου ή του κρεμμυδιού από τα χέρια τρίψτε τα με αλάτι ή λεμόνι και στην συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.


3. Πώς να κάνετε μεταλλικά αντικείμενα να βρουν τη χαμένη λάμψη τους

Πλύντε τα με ένα μείγμα από ξύδι και νερό ή αφήστε τα όλο το βράδυ μέσα στο ίδιο μείγμα.


4. Ξαναδώστε ζωή στις ξύλινες κουτάλες σας

Βράστε τις ξύλινες κουτάλες σε σκέτο νερό και αφήστε τις να στεγνώσουν στον ήλιο. Αυτό θα απομακρύνει τις ανεπιθύμητες οσμές και θα τους δώσει καινούργια ζωή.


5. Ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε ξύλινες επιφάνειες κοπής

Τρίψτε τις με χοντρό αλάτι και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Μετά, περάστε το με ένα μισό λεμόνι και σκουπίστε. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν όλες οι ανεπιθύμητες οσμές.


6. Πώς θα κρατήσετε τις συνταγές σας καθαρές

Για να προστατεύσετε τις συνταγές σας από το να λερωθούν, χρησιμοποιήστε ένα μανταλάκι για να κρατήσετε το βιβλίο στην σελίδα που θέλετε και να το κρατήσετε πάνω από την κουζίνα σας που θα είναι ασφαλές.

TAGS:
Advertisement