7-grifoi-gia-exypnoys-lytes-poy-elachistoi-vriskoyn-ti-sosti-apantisi-80680
22:30

7 γρίφοι για έξυπνους λύτες που ελάχιστοι βρίσκουν τη σωστή απάντηση

22:30
Newsroom

Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2012, ο κίνδυνος της νόσου του Αλτσχάιμερ μειώνεται σημαντικά σε αυτούς που κάνουν τακτικά δραστηριότητες που διεγείρουν το μυαλό τους. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που παίζουν νοητικά παιχνίδια όπως το σκάκι ή επιλύουν παζλ δεν επηρεάζονται από τη νόσο του Αλτσχάιμερ ή την άνοια μέχρι να φτάσουν σε πολύ προχωρημένη ηλικία!

Λατρεύουμε κάθε είδους δραστηριότητες που διεγείρουν τον εγκέφαλο! Σήμερα έχουμε συγκεντρώσει μερικά αινίγματα που θα σας βοηθήσουν να ακονίσετε το μυαλό σας σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεστε.Οι απαντήσεις βρίσκονται στο τέλος του άρθρου. Καλή επιτυχία!

Advertisement

1. Ποια είναι παντρεμένη;

2. Καταδίωξη

Advertisement

Ένας ντετέκτιβ κυνηγούσε έναν εγκληματία που έτρεξε σε ένα σπίτι. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κάλεσε τον ντετέκτιβ να περάσει.

Advertisement

Ο ντετέκτιβ ρώτησε: «Ήρθε κάποιος από εδώ;»

Ο ιδιοκτήτης απάντησε: «Όχι, και κανείς δεν έφυγε από το σπίτι.»

Ο ντετέκτιβ ρώτησε: «Ζείτε με την οικογένειά σας;»

Advertisement

Ο ιδιοκτήτης είπε, «Όχι, μένω μόνος.»

Ο ντετέκτιβ ρώτησε: «Ευχαριστώ. Θέλετε ένα τσιγάρο; »

Ο ιδιοκτήτης απάντησε: «Όχι, ευχαριστώ! Δεν καπνίζω.»

Ο ντετέκτιβ κατέληξε: «Έχω τρία αποδεικτικά στοιχεία που δηλώνουν ότι λέτε ψέματα.»

Advertisement

Τι παρατήρησε ο ντετέκτιβ στο δωμάτιο;

3. Απόδραση

Πολύ καιρό πριν σε ένα μακρινό βασίλειο, υπήρχε ένας βασιλιάς που δεν επέτρεπε σε κανέναν να φύγει από την αυτοκρατορία του και δεν άφηνε κανέναν ξένο να περάσει. Υπήρχε μόνο μια γέφυρα που συνέδεε το βασίλειό του με τον έξω κόσμο. Σύμφωνα με τις βασιλικές εντολές, οποιοσδήποτε βγει έξω πρέπει να σκοτωθεί.Και όποιος μπει στο βασίλειό του πρέπει να εκδιωχθεί.

Για να ξεκουραστεί, ο φρουρός κάθισε μέσα στην καλύβα του για 5 λεπτά και στη συνέχεια επέστρεψε στην επιφυλακή. Χρειάζονται 8 λεπτά για να διασχίσει κάποιος τη γέφυρα.

Μόνο μία γυναίκα κατάφερε να δραπετεύσει. ΠΩΣ;

4. Κατάδυση

Ένα αγόρι αποφάσισε να γίνει δύτης. Κατά την πρώτη του κατάδυση, ζαλίστηκε και χάθηκε εντελώς κάτω από το νερό. Δεν ήξερε πώς να επανέλθει στην επιφάνεια. Και το χειρότερο από όλα, του τελείωνε το οξυγόνο.

Πώς ανακάλυψε το δρόμο του;

5. Ένας μυστηριώδης θάνατος

Ένας ντετέκτιβ παρατηρεί μια νεκρή γυναίκα ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο κοντά σε μια πολυκατοικία. Φαίνεται ότι τελείωσε τη ζωή της πηδώντας από ένα από τα παράθυρα.

Για να μάθει τι συνέβη, ο ντετέκτιβ πηγαίνει στον πρώτο όροφο, ανοίγει το κλειστό παράθυρο και περιστρέφει ένα νόμισμα προς το πάτωμα. Στη συνέχεια, πηγαίνει στους επόμενους ορόφους και επαναλαμβάνει όλες αυτές τις ενέργειες. Μέχρι να φτάσει στον τελευταίο όροφο.

Όταν επέστρεψε στο τόπο του εγκλήματος, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για φόνο.

Πώς το ξέρει αυτό;

6. Η κασέτα

Η αστυνομία βρήκε στα χέρια ενός νεκρού ένα όπλο και μια κασέτα. Όταν πάτησαν το κουμπί αναπαραγωγής, άκουσαν, «Δεν έχω πια κανένα  λόγο να ζω», ακολουθούμενος από τον ήχο ενός πυροβολισμού. Αφού άκουσε την ηχογράφηση, η αστυνομία συνειδητοποίησε ότι ο άντρας δολοφονήθηκε.

Πώς το ήξεραν;

7. Μήνας του μέλιτος

Δύο νεόνυμφοι ήταν στο μήνα του μέλιτος. Αλλά ο σύζυγος επέστρεψε μόνος του από το ταξίδι και είπε ότι η σύζυγός του πέθανε από ένα ατυχές συμβάν. Η αστυνομία τον συνέλαβε λέγοντας: «Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα σκότωσες τη γυναίκα σου.»

Πώς γνώριζε ο πράκτορας ότι πρόκειται για φόνο;

Απαντήσεις:

1.

2.

3.

Όταν ο φύλακας βρισκόταν μέσα στην καλύβα, η γυναίκα ξεκίνησε την πορεία της πέρα ​​από τη γέφυρα. Περπάτησε για 5 λεπτά όσο εκείνος ήταν εκείνος ήταν μέσα, και μετά γύρισε  προς το βασίλειο. Όταν πλησίαζε το βασίλειο, της ζητήθηκαν τα απαραίτητα χαρτιά. Και επειδή δεν τα είχε, δεν της επιτράπηκε η είσοδος.

4.

Ο δρόμος προς την επιφάνεια είναι προς τα εκεί που κατευθύνονται οι φυσαλίδες.

5.

Δεν μπορούσε να αυτοκτονήσει καθώς όλα τα παράθυρα σε κάθε όροφο ήταν κλειστά.

6.

Εάν το άτομο πέθανε, τότε ποιος πάτησε το κουμπί για να σταματήσει η ηχογράφηση και έβγαλε την κασέτα από το μηχάνημα;

7.

Ο άντρας είχε κλείσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη γυναίκα του.