an-gennithikes-stis-arches-tis-dekaetias-toy-1980-na-xereis-pos-anikeis-episima-se-mia-nea-katigoria-anthropon-76892
22:20

Αν γεννήθηκες στις αρχές της δεκαετίας του 1980 να ξέρεις πως ανήκεις επίσημα σε μια νέα κατηγορία ανθρώπων

22:20
Newsroom

Έχουν δοθεί πολλά ονόματα στους ανθρώπους που γεννήθηκαν πριν από τρεις δεκαετίες και φαίνεται ότι έχουν τώρα μια νέα κατηγορία.

Το «Γηριατρικοί Μιλλέννιαλς» ( Geriatric Millennials ) είναι πλέον το παρατσούκλι για όσους έχουν ημερομηνία γέννησης οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ 1980 και 1985.

Advertisement

Στο παρελθόν ταξινομήθηκαν στην ουρά της ομάδας Generation X, αλλά ένα άρθρο στο Medium έχει δημιουργήσει μια υποομάδα στο φαινομενικά ευρύ φάσμα ηλικιών της χιλιετίας.

Το άρθρο με τίτλο “Γιατί το υβριδικό εργατικό δυναμικό του μέλλοντος εξαρτάται από τους «Γηριατρικούς Μιλλέννιαλς»”  και εξετάζει πώς οι άνθρωποι που είναι ηλικίας μεταξύ 36 και 41 ετών είναι αρκετά άνετοι στη χρήση της τεχνολογίας, παρόλο που δεν είναι τόσο καλοί σε σχέση με τις νεότερες γενιές.

Advertisement

Ωστόσο, υπήρξε ένα μεγάλο χάσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που ανακάλυψαν ότι πλέον θεωρούνταν γέροι.

Advertisement

“Αρνούμαι και αποδοκιμάζω τον όρο «Γηριατρικοί Μιλλέννιαλς»”.

Advertisement

«Την τελευταία ώρα έμαθα ότι ανήκω στην κατηγορία με τους «Γηριατρικούς Μιλλέννιαλς», διάβασα ότι υπάρχουν τώρα παππούδες Μιλλέννιαλς και άκουσα Νιρβάνα στο ραδιοφωνικό σταθμό με κλασικό ροκ (γνωρίζαμε ήδη ότι ο Tupac / Biggie είναι ραπ “παλιάς σχολής”).

Advertisement

Θα ήμουν ενθουσιασμένος για τα γηρατειά εκτός από το ότι δεν μπορ;v να αντέξει οικονομικά το γηροκομείο»

Η συγγραφέας του άρθρου Medium Erica Dhawan έγραψε στο έργο της: «Την πρώτη φορά που άκουσα τον όρο «Γηριατρικοί Μιλλέννιαλς» σκέφτηκα ότι ήταν οξύμωρο. Μέχρι και σαρκαστικό. Αλλά καθώς το σκέφτηκα πιο βαθιά, συνειδητοποίησα πόσο τέλεια περιγράφει τόσα πολλά μας.

«Οι “Γηριατρικοί Μιλλέννιαλς” είναι μια ειδική κατηγορία ανθρώπων που γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και είναι άνετοι τόσο με αναλογικές όσο και με ψηφιακές μορφές επικοινωνίας».

«Ήταν η πρώτη γενιά που μεγάλωσε με τεχνολογία και υπολογιστή στα σπίτια της».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα μεγάλο όφελος σε αυτή την κατηγορία επειδή αυτοί οι άνθρωποι βοηθούν στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ άλλων γενεών.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ ο όρος «γηριατρική» είναι ένα ουσιαστικό για «ένα ηλικιωμένο άτομο που λαμβάνει ειδική φροντίδα», ο όρος αυτός χρησιμοποιούνταν για τις γυναίκες που έμεναν έγκυες άνω των 35 ετών.

Το φαινόμενο αυτό ονομάστηκε «γηριατρική εγκυμοσύνη», ωστόσο αυτό έχει πλέον αλλάξει σε «προχωρημένη μητρική ηλικία», ώστε οι άνθρωποι να μην προσβάλλονται.