kaloi-sta-podia-o-eykolos-tropos-gia-na-toys-afairesete-me-ti-voitheia-tis-aspirinis-38946
18:23

Κάλοι στα πόδια: Ο εύκολος τρόπος για να τους αφαιρέσετε με τη βοήθεια της ασπιρίνης

18:23
Newsroom

Η ασπιρίνη, με ενεργό συστατικό το ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ASA), λαμβάνεται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους και αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές, τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας ως ένα υποδειγματικό φάρμακο για την ανακούφιση του πόνου και της αγωγής πρόληψης καρδιαγγειακών συμβάντων όπως το έμφραγμα.

Το 2017, γιορτάζουμε κάτι για το οποίο λίγα φάρμακα μπορούν να υπερηφανευτούν – μια μακρόχρονη ιστορία κλινικής έρευνας και χρήσης, συνοδευόμενη από ιατρικές εξελίξεις και καινοτομία. Πράγματι, η ασπιρίνη όχι μόνο εκτίθεται στο Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Smithsonian στην Ουάσινγκτον μαζί με ιστορικές ιατρικές καινοτομίες όπως το στηθοσκόπιο, αλλά το ενεργό της συστατικό, το ASA, συνεχίζει να διατηρεί μια θέση στον Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Advertisement

Η ασπιρίνη και τα οφέλη της εξάλειψη των κάλων και των μυκήτων στα πόδια

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η ασπιρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποτελεσματική εξάλειψη των κάλων και των μυκήτων στα πόδια. Τα εγγενή συστατικά της μειώνουν επίσης τη φλεγμονή.

Αν αφιερώνατε μονάχα ένα λεπτό για να σκεφτείτε το έργο που κάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα συνειδητοποιούσατε ότι τα πόδια σας πρέπει να στηρίξουν όλο το βάρος του σώματος και την πίεση που ασκείται με κάθε βήμα που κάνετε.

Advertisement

Συνεπώς, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα πόδια τείνουν να αναπτύσσουν κάλους και άλλες ατέλειες. Αυτοί οι τύποι προβλημάτων δεν είναι μόνο ενοχλητικοί, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε πόνο και φλεγμονή.

Advertisement

Οι καλλυντικές χρήσεις της ασπιρίνης

Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της ακμής, των κηλίδων και άλλων ατελειών στο πρόσωπο.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της μυκητίασης των ποδιών αλλά και των κάλων που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της συνεχούς πίεσης.

Advertisement

Περιέχει μια λιποδιαλυτή ένωση που ονομάζεται βήτα-υδροξυ οξύ, η οποία χρησιμοποιείται από πολλές εταιρίες για την παρασκευή προϊόντων απολέπισης.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι αυτό το φυσικό φάρμακο μειώνει τη φλεγμονή, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αντιμετωπίζει τον πόνο σε αυτή την περιοχή του σώματος.

Θεραπείες για τις φλεγμονές και τους κάλους στα πόδια

Αυτή η θεραπεία είναι τόσο φθηνή όσο και αποτελεσματική και δεν βλάπτει το δέρμα που στηρίζεται στον συνδυασμό της ασπιρίνης και του λεμονιού.

Advertisement

Ασπιρίνη με λεμόνι

Συστατικά

4 ασπιρίνες

1 λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας νερό

1 ελαφρόπετρα

Κάλτσες

Οδηγίες

Πάρτε τις τέσσερις ασπιρίνες και χτυπήστε τες με γουδί και γουδοχέρι. Αν δεν έχετε γουδοχέρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι ή ένα βαρύ αντικείμενο.

Τοποθετήστε την σκόνη ασπιρίνης σε ένα καθαρό ποτήρι και αφήστε την στην άκρη.

Κόψτε το λεμόνι στο μισό και στύψτε το για να πάρετε το χυμό του.

Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με τη σκόνη ασπιρίνης και προσθέστε λίγο νερό για να σχηματιστεί μια πηχτή πάστα.

Πώς να το εφαρμόσετε

 • Καθαρίστε τα πόδια σας και εφαρμόστε την πάστα στους κάλους.
 • Καλύψτε την περιοχή με κάλτσες ή πετσέτα.
 • Αφήστε το για 20-30 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
 • Τώρα, πάρτε μια ελαφρόπετρα και τρίψτε προσεκτικά τις πληγείσες περιοχές για να αφαιρέσετε τους κάλους.
 • Στεγνώστε καλά τα πόδια σας και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα.
 • Τα πόδια σας θα τα αισθανθείτε απευθείας πιο μαλακά και υγιή.
 • Για καλύτερα αποτελέσματα και για την αποφυγή επιπλοκών, αποφύγετε τη χρήση των τακουνιών και άλλων στενών παπουτσιών. Αυτά δεν είναι αντιπροσωπευτικά είδη υγιών υποδημάτων.
 • Αγοράστε κάποια βαζελίνη και χρησιμοποιήστε τη για να ενυδατώσετε τα πόδια σας. Αυτό το προϊόν θα βοηθήσει στη συγκράτηση της υγρασίας και θα αποτρέψει τον σχηματισμό κάλων.
 • Φροντίστε να διατηρείτε τα παπούτσια σας καθαρά και χρησιμοποιήστε αποσμητικά για να αποτρέψετε την εμφάνιση μυκητιακών και άλλων τύπων λοιμώξεων.
 • Εάν ο πόνος και η φλεγμονή που σχετίζονται με τους κάλους δεν έχει υποχωρήσει μετά από μερικές εβδομάδες, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να προσδιορίσετε την αιτία και να λάβετε την κατάλληλη θεραπεία.
 • Εφαρμόστε αυτό το απλό κόλπο και τις παραπάνω συστάσεις για να κρατάτε τα πόδια σας υγιή και να τα κάνετε να φαίνονται υπέροχα.