Enimerotiko.gr
PLUS

Καθόντουσαν στο ίδιο θρανίο, αρίστευσαν στις Πανελλήνιες και πέρασαν μαζί στην Ιατρική

Αριστούχοι συμμαθητές: Δύο συμμαθητές από το ίδιο σχολείο, αρίστευσαν και συνεχίζουν την φιλία τους στην Ιατρική. Αυτές είναι οι συμβουλές που δίνουν.

Αριστούχοι συμμαθητές: Κάθονταν στο ίδιο θρανίο και συνεχίζουν στην ίδια σχολή

Δύο αριστούχοι μαθητές μιλούν για την επιτυχία τους και όπως τονίζουν, τα πάντα κατακτώνται με τη συστηματική μελέτη.

Κολλητοί φίλοι, κάθονταν μαζί στο θρανίο όλη τη χρονιά, έδωσαν πανελλήνιες, ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια και περνούν, όπως όλα δείχνουν, στην Ιατρική Σχολή, πετυχαίνοντας τον στόχο τους. Ο 18χρονος, Χρήστος Τσιρίκας και ο συνομήλικός του, Γεράσιμος Τερζόπουλος, υπότροφοι του Κολεγίου Ανατόλια μιλούν για την επιτυχία τους. Ξεκαθάρισαν πως «μυστική συνταγή επιτυχίας δεν υπάρχει» και πρόσθεσαν επίσης πως «η αυτοσυγκέντρωση, η υπομονή, η μεθοδικότητα, η καλή προετοιμασία, η προσήλωση αλλά και το μεράκι, βοήθησαν για να πετύχουν τον στόχο τους».

Αριστούχοι συμμαθητές: Χρήστος Τσικρικάς «Κλειδί» η συστηματική μελέτη

Πιάνοντας 19.006 μόρια ο 18χρονος, Χρήστος Τσιρικάς, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. «Από μικρό παιδί μου άρεσε η Ιατρική. Αλλά ακόμη δεν έχω αποφασίσει τι ειδικότητα θα επιλέξω», δήλωσε ο Χρήστος Τσικρικάς.

Ο 18χρονος μαθητής βρίσκεται ήδη στις παραλίες της Χαλκιδικής, απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές του διακοπές. Παρακολουθούσε τα σχολικά μαθήματα, δεν υπερφόρτωσε το πρόγραμμά του με πολλά φροντιστήρια και πάντα «έκλεβε» προσωπικό ωφέλιμο χρόνο για να βελτιώνει τις αδυναμίες του. «Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στη συστηματική μελέτη. Δεν τα άφησα για τελευταία στιγμή. Επιπλέον δεν είχα κενά. Στην ουσία ξεκίνησα την προετοιμασία από τη Β’ Λυκείου», είπε ο αριστούχος μαθητής, προσθέτοντας ότι η μητέρα του τον βοήθησε αρκετά.

«Ήξερε τι με περίμενε πολύ καλά από την αντίστοιχη εμπειρία που είχε τα προηγούμενα χρόνια με την μικρότερη αδερφή μου και με προετοίμασε κατάλληλα». Διάβαζε καθημερινά και συστηματικά, ενώ φρόντιζε πάντα το άγχος του να βρίσκεται σε λογικά επίπεδα.

Αριστούχοι συμμαθητές: Γεράσιμος Τερζόπουλος Είχα βοήθεια από τους καθηγητές μου

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελληνίων, ο Γεράσιμος Τερζόπουλος σχεδιάζει τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Χαλκιδική και στις Κυκλάδες. «Αγχώθηκα μόλις είδα την άσκηση της Χημείας. Έκανα λάθος και μετά προσπάθησα να ρεφάρω στη Φυσική», είπε ο Γεράσιμος Τερζόπουλος. Πρόσθεσε επίσης πως«μυστική συνταγή δεν υπάρχει. Ο καθένας έχει τη δική του. Σε κάθε περίπτωση όμως το συστηματικό διάβασμα από τα πρώτα χρόνια του Λυκείου δίνει ένα προβάδισμα στην επιτυχία». Ο Γεράσιμος Τερζόπουλος συγκέντρωσε 18.843 μόρια και πιθανότατα περνά στην Ιατρική Σχολή, όπως ο φίλος του και συμμαθητής, Χρήστος Τσιρίκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολύ καλοί καθηγητές τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς τον βοήθησαν στην προετοιμασία του. «Είχα πάντα στο μυαλό μου να κοιμάμαι νωρίς και να παραμένω κοινωνικοποιημένος Δεν χρειάζονται υπερβολές. Χρειάζεται μια ισορροπία στο πρόγραμμα». Για να εκτονώνεται προτιμούσε να βλέπει ταινίες και σειρές στον υπολογιστή του. «Είναι στο χέρι τους να πετύχουν οι μαθητές. Αρκεί να έχουν όρεξη και να δείξουν ζήλο».

Οι δύο φίλοι, είδαν τις βαθμολογίες την Παρασκευή το πρωί και τις συνέκριναν με τις βάσεις του 2018. Υπολογίζουν ότι περνούν στην Ιατρική και έτσι θα συνεχίσουν να σπουδάζουν μαζί.

Διαβάστε Επίσης:

8 επικίνδυνες μυρωδιές στο σπίτι που δεν πρέπει να αγνοήσετε

“Ένας παρ’ ολίγον ευτυχισμένος γάμος με πολύ άσχημο τέλος”

Στην Εύβοια θα περάσετε τα καλύτερα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News