Advertisement
PLUS

Ο τρόπος που διασταυρώνετε τα δάχτυλά σας μπορεί να φανερώσει πολλά για εσάς και τον χαρακτήρας σας

13:39
Νίκη Μουλά

Οι ειδικοί της γλώσσας του σώματος πιστεύουν ότι ο τρόπος που διασταυρώνετε τα δάχτυλα των δύο χεριών σας λέει πολλά για το άτομο που είστε. Αυτό το συμπέρασμα βασίζεται στην έρευνα που διεξήγαγε ο βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ Roger Wolcott Sperry. Η έρευνά του έδειξε ότι ο εγκέφαλος χωρίζεται σε δύο μέρη – αριστερό και δεξιό – και η συμπεριφορά ενός ατόμου μπορεί να εξαρτάται από το ποιο μέρος είναι πιο ενεργό.

Προσπαθήσαμε να ξεδιπλώσουμε αυτή τη μυστηριώδη σύνδεση για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε περισσότερα για τον εαυτό σας.

1. Αριστερός αντίχειρας από πάνω

Advertisement

Αν αυτός είναι ο τρόπος που διασταυρώνετε τα χέρια σας, τότε είναι πολύ πιθανό να είστε ένα πρακτικό πρόσωπο. Είστε κάποιος που ποτέ δεν παίρνει αποφάσεις εν βρασμώ. Πριν φτάσετε στο συμπέρασμα, ζυγίζετε τα υπέρ και τα κατά. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να σας εξαπατήσουν. Έχετε μια έμφυτη ποιότητα που βλέπετε μέσα από τα ψέματα άλλων ανθρώπων.

Για αυτούς τους λόγους, σας εκτιμούν ιδιαίτερα οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειάς σας, που συχνά έρχονται σε εσάς για να ζητήσουν τη συμβουλή σας.

Και πιο συχνά, συμβουλεύετε σοφά. Αλλά όλα αυτά δεν σημαίνει ότι είστε σοβαρός άνθρωπος. Αντίθετα, το πνεύμα σας μπορεί να φωτίσει ακόμα και τα πιο σκοτεινά μέρη. Η ιδιότυπη αίσθηση του χιούμορ σας σας κάνει μαγνήτη σε κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Advertisement

Είστε επίσης ένας ρομαντικός που ξέρει ακριβώς πώς να χειριστεί το φλερτ. Γνωρίζετε ακριβώς τι να πείτε και πότε να το πείτε.

Advertisement

2. Και οι δύο αντίχειρες ευθυγραμμίζονται

Είστε κάποιος που πιστεύει ότι η λεπτομέρεια παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Είστε τελειομανής και αναμένετε το ίδιο επίπεδο αφοσίωσης και συγκέντρωσης και από τους άλλους. Η ηγεσία σας έρχεται φυσικά, και πάντα οδηγείτε τους άλλους παραδειγματικά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είστε διακριτικοί σχετικά με τις ανάγκες και τις περιστάσεις άλλων ανθρώπων.

Ακούτε πάντα την άποψη άλλων ανθρώπων και προσπαθείτε να καταλάβετε την άποψή τους πριν φτάσετε σε μια απόφαση. Η ειλικρίνειά σας μπορεί μερικές φορές να αφοπλίσει μερικούς ανθρώπους, αλλά αυτές είναι οι ίδιες ιδιότητες που σας κάνουν να ξεχωρίζετε.

Στις σχέσεις, επίσης, εκτιμάτε την ειλικρίνεια, και ποτέ δεν αποφεύγετε να μιλήσετε ανοιχτά ούτε σταματάτε το αγαπημένο σας πρόσωπο να το κάνει.

Advertisement

3. Δεξιός αντίχειρα στην κορυφή

Αν είστε κάποιος που προτιμά να κρατήσει τον δεξί σας αντίχειρα πάνω από το αριστερό σας ενώ σφίγγετε τα δάχτυλά σας, τότε είστε άτομο με υψηλό συναισθηματικό κόσμο. Είστε σε θέση να καταλάβετε τι αισθάνεται κάποιος ακόμη και όταν προσπαθούν να κρύψει τα πραγματικά συναισθήματά του. Αυτή η μοναδική ικανότητα καθιστά εύκολο για τους άλλους να σας ανοιχτούν.

Αυτή η δυνατότητα σας παρέχει επίσης μια προοπτική που δεν μπορούν να δουν οι άλλοι, βοηθώντας σας να σκεφτείτε έξω από τα καθιερωμένα πλαίσια και επιτρέποντάς σας να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

Αν και η λήψη αποφάσεων μετά από συναισθηματική ζύγιση όλων των άλλων πτυχών μερικές φορές χρειάζεται χρόνο. Η ικανότητά σας να κατανοείτε τα βαθιά συναισθήματα και να παρέχετε ζεστασιά τραβάει τους ανθρώπους προς το μέρος σας.

Στις σχέσεις, καταλαβαίνετε τα συναισθήματα που δεν σας εκφράζει ο σύντροφός σας. Δεν θα έχετε ποτέ προβλήματα στην κάλυψη όλων των συναισθηματικών αναγκών τους.

Advertisement
TAGS:
Advertisement