Enimerotiko.gr
Οδηγίες

Παράσιτα στο σπίτι: 10 διαφορετικά είδη που εισβάλλουν στα σπίτια μας και πως θα απαλλαγούμε από το καθένα

Είδη παρασίτων: Τα διάφορα παράσιτα, τα οποία εισβάλλουν στα σπίτια, αποτελούν έναν καθημερινό εφιάλτη για τις νοικοκυρές. Παρόλα αυτά, όμως, υπάρχει τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτά. Αρκεί να τον εφαρμόσετε σωστά. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν τρόποι για να ησυχάσετε από δέκα είδη παρασίτων

– Ποντίκια: Τα ποντίκια είναι πολύ μεγαλύτερα από τα έντομα και δεν μπορούν να περάσουν από μικροσκοπικές σχισμές στο σπίτι σας. Επομένως, εάν βρείτε ένα ποντίκι κάτω από το κρεβάτι σας, πρέπει πρώτα να μάθετε πώς μπήκε μέσα και να κλείσετε τη δίοδο αυτήν. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε παγίδες για να πιάσετε τα ποντίκια ήδη μένουν μαζί σας. Αλλά να είστε προσεκτικοί, γιατί μπορεί να γίνουν επικίνδυνες εάν υπάρχουν κατοικίδια ζώα ή μικρά παιδιά.

Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλοι τρόποι για να ησυχάσετε από διάφορα είδη παρασίτων

– Μυρμήγκια: Τα μυρμήγκια είναι τα πιο κοινά παράσιτα στο σπίτι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ασφαλίσετε τυχόν δοχεία με γλυκά και να αρχίσετε να πετάτε τα σκουπίδια πιο συχνά. Αν δεν έχουν τίποτα να φάνε, δεν θα μείνουν πολύ στην κουζίνα σας. Τα μυρμήγκια μισούν επίσης τη βρεφική ταλκ. Πασπαλίστε κατά μήκος των τοίχων και αυτό θα τους σταματήσει.

– Μύγες: Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε ότι οι μύγες γίνονται μέρος της οικογένειάς σας, τότε θα πρέπει να αγοράσετε σίτες για τα παράθυρα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές παγίδες.

– Αράχνες: Οι αράχνες διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη γεωργία και το οικοσύστημα του πλανήτη. Αν είναι δυνατόν, μην τις σκοτώσετε, αλλά προσπαθήστε να τις κάνετε να φύγουν από το σπίτι σας. Ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να καθαρίζετε συνεχώς τους ιστούς τους. Υπάρχει επίσης μια σπιτική μέθοδος. Βάλτε μερικά κάστανα σε κάθε δωμάτιο. Η επιστήμη δεν την έχει ακόμη διερευνήσει, αλλά οι πρόγονοί μας είχαν παρατηρήσει ότι διώχνουν τις αράχνες μακριά.

Επιπλέον, τρόποι για να ησυχάσετε από διάφορα είδη παρασίτων

– Τσιμπούρια: Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παράσιτα, τα τσιμπούρια αποτελούν πραγματική απειλή για τη ζωή σας. Εάν ζείτε κοντά σε δάσος ή πάρκο, μια μέρα μπορεί να τα βρείτε στο σπίτι σας. Μόλις συμβεί αυτό, εξετάστε τον εαυτό σας, τα μέλη της οικογένειάς σας, τα κατοικίδια σας και κάντε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Θα χρειαστείτε χημικά για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με μια εξειδικευμένη υπηρεσία που μπορεί να σας βοηθήσει.

– Σκαθάρια: Τα σκαθάρια συνήθως βρίσκονται στην κουζίνα. Όπως τα μυρμήγκια αναζητούν τροφή. Πρέπει να καθαρίσετε σχολαστικά την κουζίνα σας. Αφαιρέστε τα πάντα από τα ράφια και σκουπίστε τα με διάλυμα 50-50 νερού σε λευκό ξύδι. Είναι μερικές φορές τόσο μικρά που δεν μπορούν να φανούν με γυμνό μάτι. Θα πρέπει λοιπόν να πετάξετε όλα τα δημητριακά, τα ψημένα προϊόντα και τα γλυκά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν φτάσει.

– Σκόροι: Εάν υπάρχει γούνινο παλτό στην ντουλάπα σας, τότε μάλλον θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε, επειδή οι προνύμφες των σκόρων αγαπούν να τρέφονται με γούνες και άλλα μάλλινα υφάσματα. Προσπαθήστε να μην βάζετε βρώμικα ρούχα στην ντουλάπα σας, γιατί οι σκόροι προσελκύονται από τη μυρωδιά του ιδρώτα.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, πάρτε λεβάντα, φύλλα δάφνης, γαρίφαλο, δεντρολίβανο και θυμάρι και τοποθετήστε αυτό το μείγμα σε ένα από τα ράφια. Αποδεικνύεται ότι οι σκώροι μισούν τη μυρωδιά των βοτάνων.

Οι υπόλοιποι τρόποι για να ησυχάσετε από διάφορα είδη παρασίτων

– Ονισκίδες: Είναι παράσιτα που δείχνουν ότι το σπίτι σας είναι πολύ υγρό. Οπότε η υψηλή υγρασία είναι ο κύριος λόγος για την εμφάνιση αυτών των απροσδόκητων επισκεπτών. Ελέγξτε αν οι βρύσες σας έχουν διαρροή. Εάν ναι, τότε η λύση είναι να καλέσετε έναν υδραυλικό. Μέσα σε ένα μήνα, θα φύγουν από το σπίτι σας, διαφορετικά τα χημικά προϊόντα είναι πάντα έτοιμα να σας βοηθήσουν.

– Φίδια: Το φίδι είναι το πιο δύσκολο παράσιτο. Τα χημικά δεν βοηθούν εδώ, θα πρέπει να το διώξετε εσείς. Αλλά πρώτα βεβαιωθείτε ότι δεν είναι επικίνδυνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκούπα ή ένα ραβδί για να το διώξετε. Χοντρά γάντια μπορούν επίσης να βοηθήσουν εάν δεν φοβάστε να το πιάσετε. Εάν έχετε αμφιβολίες ότι το φίδι είναι επικίνδυνο, μην ρισκάρετε. Εάν είναι δυνατόν, καλύψτε το με μια κουβέρτα ή έναν κάδο και καλέστε τους επαγγελματίες.

– Κατσαρίδες: Τα βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη, τα ψίχουλα στο πάτωμα, τα υπολείμματα φαγητού και τα άδεια κουτιά τροφίμων είναι τα πιο ελκυστικά πράγματα για τις κατσαρίδες στο σπίτι σας. Για πολλά χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούν χυμό λεμονιού για την καταπολέμησή τους. Χρησιμοποιήστε το σε μέρη όπου συχνά αυτά τα παράσιτα βρίσκονται για να τα διώξετε.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News