Enimerotiko.gr
PLUS

Τι συμβαίνει εάν μια γυναίκα γεννήσει σε αεροπλάνο – Το περίεργο με την ιθαγένεια του νεογέννητου

Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτήν την κατάσταση, έχει γίνει γνωστό ότι περίπου 60 μωρά γεννήθηκαν στον ουρανό κατά την διάρκεια πτήσης και είναι γνωστά ως “skyborne” ή “airborne”. Ένα αεροπλάνο δεν είναι το ιδανικό δωμάτιο τοκετού που ονειρεύεται μια μέλλουσα μητέρα, αλλά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και έχει γίνει στο παρελθόν – και σε ορισμένες περιπτώσεις, το νεογέννητο έλαβε ειδικά δώρα και προνόμια.

Απολαμβάνουμε να διερευνούμε ασυνήθιστα αλλά πιθανά γεγονότα και να αναζητάμε απαντήσεις και να αποκαλύψουμε το άγνωστο απλώς για να το μοιραστούμε με όλους σας. Και αυτό κάναμε για τα «αερομεταφερόμενα» μωρά.

1. Εναπόκειται στο πλήρωμα να αποφασίσει εάν απαιτείται επείγουσα προσγείωση.

Παρόλο που οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν πλέον θέσει όρια στο πόσο μακριά μπορεί να πετάξει μια έγκυος γυναίκα (συνήθως όχι αργότερα από 38 εβδομάδες ή 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία γέννησης όπως εκείνη επιβεβαιώνεται με την σύσταση του γιατρού), υπάρχουν ακόμα τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβεί απροσδόκητη γέννα .

Παρόλο που είναι σπάνιο, αν συμβεί και σπάσουν τα νερά σε μια έγκυο, το πλήρωμα δεν έχει πολλές επιλογές. Πρώτα απ ‘όλα, οι αεροσυνοδοί δεν εκπαιδεύονται για την παράδοση μωρών. Έτσι, εκείνη τη στιγμή, όλοι ελπίζουν να υπάρχει κάποιος γιατρός ή νοσοκόμα στην πτήση.

Εάν δεν υπάρχουν υγειονομικοί στην πτήση , οι αεροσυνοδοί θα ενεργήσουν ως μαίες και θα παραλάβουν το μωρό. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί αν δεν υπάρχει τρόπος να κάνουν προσγείωση έκτακτης ανάγκης και η πτήση συνεχίζει στον αρχικό της προορισμό.

2. Δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ισχύει για την ιθαγένεια του μωρού.

Ενώ οι κανόνες δεν είναι δεσμευτικοί μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και την περιοχή στην οποία πετά το αεροπλάνο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: το μωρό θα λάβει την ίδια ιθαγένεια με τη μητέρα και τον πατέρα του.

Οι άλλες 2 δυνατότητες είναι ότι το μωρό θα λάβει την ιθαγένεια της χώρας στην οποία είναι εγγεγραμμένο το αεροσκάφος ή όπου βρίσκεται το αεροπλάνο κατά τη στιγμή της παράδοσης. Για παράδειγμα, εάν ένα μωρό γεννιέται σε οποιοδήποτε μέρος της επικράτειας των ΗΠΑ, ακόμη και στον αέρα, θα λάβει αμέσως την υπηκοότητα των ΗΠΑ. Αλλά εάν ένα μωρό γεννιέται στον βρετανικό εναέριο χώρο, δεν θα λάβει Βρετανική υπηκοότητα.

3. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να δώσουν δωρεάν εισιτήρια στο μωρό.

Υπάρχουν μερικές φήμες ότι τα μωρά που γεννιούνται στα αεροπλάνα έχουν δωρεάν πτήσεις εφ’όρου ζωής. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για όλους. Υπήρξαν μόνο μερικά μωρά που έχουν λάβει δωρεάν πτήσεις για όλη τους τη ζωή, όπως ένα αγοράκι που γεννήθηκε σε μια ινδική αεροπορική εταιρεία και ένα κορίτσι που γεννήθηκε σε μια πτήση Egyptair.

Τα μωρά που γεννήθηκαν σε Polar Airlines, AirAsia, Asia Pacific Airlines ή Airways – και ένα μωρό από πτήση Virgin Atlantic – πήραν δωρεάν εισιτήρια μέχρι την ηλικία των 21 ετών. Και το 2017,σε ένα αγόρι που γεννήθηκε με πτήση Spirit Airlines  δίνονται δωρεάν εισιτήρια για τα γενέθλιά του, σε αυτόν και έναν ακόμη συνεπιβάτη του για όλη του την ζωή.

4. Το αεροπλάνο μπορεί να μετονομαστεί προς τιμήν του μωρού.

Το 2019, μια πτήση JetBlue προσγειώθηκε με έναν επιπλέον επιβάτη. Το διαθέσιμο ιατρικό προσωπικό και το πλήρωμα βοήθησαν να παραδώσουν ένα νεογέννητο αγόρι χιλιάδες μίλια στον αέρα. Μετονόμασαν το αεροπλάνο «Born to Be Blue» μετά τον ερχομό του μωρό που αποτελεί και τον νεότερο πελάτη που είχαν ποτέ.

Τα μωρά μπορεί να πάρουν ακόμη και δώρα από τις αεροπορικές εταιρείες. Το 2018, ένα κοριτσάκι γεννήθηκε σε μια πτήση Chick-fil-A. Της δίνονται τρόφιμα για όλη της την ζωή και της εγγυήθηκε ακόμη μια θέση εργασίας για όταν φτάσει στην παραγωγική ηλικία.

5. Η υγεία του μωρού μπορεί να κινδυνεύει.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ένα αεροπλάνο δεν είναι το ιδανικό μέρος για να γεννηθεί ένα μωρό. Πρώτα απ ‘όλα, ο αέρας εκεί είναι πιο αραιός, πράγμα που θα δυσκολέψει την αναπνοή του μωρού. Δεύτερον, σε ένα αεροπλάνο, δεν υπάρχει εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας που να βοηθά τον τοκετό, ειδικά εάν απαιτείται επείγουσα καισαρική τομή . Επίσης, τα αυτιά του νεογέννητου μπορεί να δυσκολευτούν λόγω της πίεσης του αέρα.

Παρόλο που είναι πολύ σπάνιο να συμβεί μια γέννα στον αέρα, το πλήρωμα διασφαλίζει ώστε η μητέρα να αισθάνεται όσο πιο ασφαλής και όσο πιο άνετα γίνεται. Η μητέρα μπορεί να μετακινηθεί σε έναν πιο ευρύχωρο χώρο, όπως η πρώτη θέση ή η επιχειρηματική θέση.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News