Enimerotiko.gr
Υγεία

Κατσικίσιο γάλα: Για το γαστρικό έλκος, την οστεοπόρωση, τη σιδηροπενία και άλλες ασθένειες

Κατσικίσιο γάλα: Η Ελλάδα διαθέτει έξι εκατομμύρια αίγες. Συνολικά, η Ελλάδα παράγει τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες τόνους γάλακτος ανά έτος. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι η χώρα με τις περισσότερες αίγες στην Ευρώπη. Το κατσικίσιο γάλα είναι υγιεινό προϊόν. Ένα προϊόν που δεν προκαλεί αλλεργίες. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά, λόγω της σύνθεσης των πρωτεϊνών του.

Το κατσικίσιο γάλα δεν χωνεύεται εύκολα. Η σύστασή του είναι ίδια με εκείνη των υγρών που βρίσκονται στο στομάχι. Μάλιστα, το κατσικίσιο γάλα δεν φουσκώνει. Από εκεί και πέρα, το κατσικίσιο γάλα είναι εύπεπτο. Η περιεκτικότητά του σε λακτόζη είναι μικρότερη από αυτή του γάλακτος της αγελάδας. Όσον αφορά άτομα, που δεν μπορούν να το πιουν, προτείνεται η λήψη του κατσικίσιου γάλακτος. Το γάλα της κατσίκας εκτός από τα άλλα προτερήματα που προσφέρει, βοηθά και στη θεραπεία του γαστρικού έλκους. Αποτελεί το πιο πολύτιμο γάλα για την ανάπτυξη των παιδιών.

Πού αλλού βοηθά, το κατσικίσιο γάλα;

Βοηθά στη δημιουργία ενός γερού σκελετού, γερών ιστών και γερού μυικού συστήματος. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σε μαγνήσιο, σε φώσφορο, αλλά και σε μαγγάνιο. Βοηθά στο μεταβολισμό μεταλλικών στοιχείων, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος. Έτσι, ο οργανισμός του καταναλωτή του, έχει καλύτερη απορρόφησή. Μάλιστα, αυτό το γάλα βοηθά αποτελεσματικότερα στην αντιμετώπιση της σιδηροπενίας και της οστεοπόρωσης, συγκριτικά με άλλα γάλατα.

Το συγκεκριμένο γάλα βοηθά στην προφύλαξη του οργανισμού από την αρτηριοσκλήρυνση. Αυτό, διότι έχει μικρότερα λιποσφαιρίδια. Επίσης, είναι πιο πλούσιο κατά 10% σε ασβέστιο από ό,τι το αγελαδινό. Περιέχει βιοργανικό νάτριο και σέληνο. Έχει περισσότερες βιταμίνες (βιταμίνες Α, Β2, C, D, νιασίνη). Επίσης, περιέχει καροτίνη, η οποία βοηθά στην πρόληψη κατά του καρκίνου.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News