Enimerotiko.gr
Κύριες ειδήσεις Πολιτική

Μητσοτάκης: “Τέλος σε μπαχαλάκηδες και τραμπούκους – Καταργούμε αμέσως το πανεπιστημιακό άσυλο”

Μητσοτάκης Κυριάκος: Δηλώσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσουν, αν αναλάβει εξουσία μετά τις εθνικές εκλογές.

Μητσοτάκης Κυριάκος: Οι δηλώσεις που έκανε

Την άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σε περίπτωση που η ΝΔ αναλάβει την εξουσία μετά τις εθνικές εκλογές, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για την «επόμενη μέρα», ο αρχηγός της ΝΔ διεμήνυσε ότι θα καταργηθεί αμέσως το πανεπιστημιακό άσυλο. Με αυτόν τον τρόπο τα ιδρύματα θα απελευθερωθούν «από την ανομία, τους μπαχαλάκηδες, από αυτούς που τραμπουκίζουν καθηγητές και σπουδαστές στο όνομα της δήθεν ιδεολογικής τους υπεροχής».

“Τα ελληνικά πανεπιστήμια θα γίνουν κύτταρα «γνώσης, έρευνας και σύνδεσης της γνώσης με την αγορά εργασίας”.

Παράλληλα δεσμεύθηκε για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Δεσμεύτηκε για την εφαρμογή του νόμου κατά της καταστροφής δημόσιας περιουσίας. Τέλος, δεσμεύτηκε για τη δημιουργία μίας φυλακής τύπου γ’, υψίστης ασφαλείας. Ο ίδιος δήλωσε ότι, θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα που άλλαξε πριν το κλείσιμο της Βουλής.

Για την οικονομική πολιτική

«Μετά τη μεγάλη νίκη της 26ης Μαΐου δεν άλλαξε μόνο το κλίμα στη χώρα μας, αλλά και το κλίμα στις αγορές. Για πρώτη φορά οι εκλογές στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται με δυσπιστία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος τόνισε πως η ΝΔ θα ακυρώσει «στην πράξη την καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων που συνειδητά» εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα στηρίξει επίσης την μεσαία τάξη. Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μία διετία και τον φόρο στα μερίσματα αμέσως. Διπλασιάζουμε τον χρόνο συμψηφισμού και ενισχύουμε τις υπεραποσβέσεις. Η αποκλιμάκωση του ύψους δανεισμού της χώρας φέρνει μείωση του κόστους δανεισμού στις επιχειρήσεις (…) Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία. Μπορούμε να μειώσουμε τους ανέργους σε μία τετραετία σε λιγότερο από 500.000 από 850.000 που είναι σήμερα.

Μείωση φόρων για όλους του πολίτες

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για «μείωση φόρων για όλους τους πολίτες». Μίλησε για εισαγωγικό συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν οι εισφορές από 20% σε 15%. Όπως τόνισε, στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελεστές ΦΠΑ, δηλαδή 11% και 22%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στη διετία, έκπτωση για ενεργειακή αναβάθμιση και συμψηφισμό με τιμολόγια στην εφορία. Όπως είπε, αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα και ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων.

Η στήριξη των νέων οικογενειών είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε:
  • Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.
  • Αύξηση στο όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Επαναφορά των επιδομάτων για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018
  • Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για χρήση σε σταθμό της επιλογής των γονέων».

«Η ΝΔ έχει την ευθύνη να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Στηρίζουμε τον θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, πρόσθεσε ότι η καλύτερη πολιτική κατά της φτώχειας είναι οι δουλειές και όχι τα επιδόματα και μίλησε για πρόγραμμα ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια ανέργους.

Υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα για όσους θέλουν να το ξεχνούν

«Έδωσα αγώνα να στηρίξει η Ευρώπη άμεσα την Κύπρο, χθες, όχι μόνο φραστικά«, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως θα εμπλέξει την Ευρώπη στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων τονίζοντας ότι «υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα για όσους θέλουν να το ξεχνούν», με σαφείς αιχμές προς τον Αλέξη Τσίπρα που είχε κάνει μια σχετική δήλωση στο παρελθόν.

Για κέντρα υποδοχής προσφύγων

«Διασφαλίζουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής, με ειδική φροντίδα για τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Και δημιουργούμε ειδικές τάξεις στα σχολεία, ώστε να ενσωματώνονται ομαλά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα τα παιδιά όσων παραμείνουν στη χώρα ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η Παιδεία αποτελεί τον βασικό ιμάντα για την πρόοδο κάθε παιδιού στη ζωή του και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό και όλα πρέπει να εκκινούν από κοινή αφετηρία σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, συνδεδεμένο με την οικονομία και την κοινωνία. Και με εκπαιδευτικούς ελεύθερους να προσαρμόζουν τη διδασκαλία τους στις ανάγκες των μαθητών».

Διαβάστε Επίσης:

Ανανέωση κάρτας Ανεργίας: Ποια τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Κλειδάριθμος: Οδηγός για το πως να αποκτήσετε σε Taxisnet και ΟΑΕΔ

81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά δαμάζει τα κύμματα με την σανίδα και το πανί της

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News