kaiti-konstantinoy-i-orfania-sta-8-i-doyleia-os-daskala-o-rolos-poy-agapise-kai-oi-dyskolies-stis-scheseis-17001
11:29

Καίτη Κωνσταντίνου: Η ορφάνια στα 8, η δουλειά ως δασκάλα, ο ρόλος που αγάπησε και οι δυσκολίες στις σχέσεις

11:29
Newsroom

Η Καίτη Κωνσταντίνου κατάγεται από το Αίγιο. Έγινε ευρέως γνωστή από την ερμηνεία της στον ρόλο της Σωσώς Παπαδήμα στη σειρά “Εγκλήματα”. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, καθώς και στις ακόλουθες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Της Έπη Τρίμη

Advertisement

Τελείωσε ταυτόχρονα τη Φιλοσοφική ( διάλεξα την Φιλοσοφική γιατί τότε απαιτούσε τις περισσότερες μονάδες, ήταν η πρώτη σχολή, και στόχευα ψηλά είχε πει) και τη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1986, μαζί με τις φίλες της Μαρία Καβογιάννη και Υρώ Μανέ.Στις εξετάσεις ήταν και ο Κάρολος Κουν, είχα αυτή την τύχη, όπως είχα και την τύχη να είναι σε κάποιες πρόβες ο Δάσκαλος.

Τι να πω για τον Κουν; Αυτό που λένε όλοι για το δέος που ένιωθες μπροστά του, δεν είναι ούτε υπερβολικό ούτε κολακευτικό. Υπήρχε μια κατάνυξη μέσα σ΄αυτό το θέατρο κι όταν ήταν και ο ίδιος μπροστά, γινόταν σαν ναός. Μεγάλη μορφή, είχε εξομολογηθεί η Καίτη Κωνσταντίνου. Ο πρώτος της ρόλος ήταν στην παράσταση “Εσωτερικές Φωνές” στο Θέατρο Τέχνης.

Advertisement

Η δουλειά ως καθηγήτρια σε γυμνάσιο

Πήρα το πτυχίο, δίδαξα και δύο χρόνια σε γυμνάσιο (είχε διοριστεί αναπληρώτρια σε Γυμνάσιο στον Βύρωνα) –τη δεύτερη χρονιά αποφάσισα ότι δεν θα συνεχίσω. Είχα ήδη τελειώσει και την σχολή του Τέχνης. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαι δάσκαλος», είχε αναφέρει σε συνέντευξή της η Καίτη Κωνσταντίνου.

Advertisement

Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν οκτώ χρόνων

Ήταν χρόνια με μελαγχολίες, όχι τόσο από μένα ή την αδελφή μου, όσο από την μάνα μου. Έμεινε μόνη της, πολλή νέα.Στην ηλικία που ήμουν, δεν συνειδητοποιείς ακριβώς τι συμβαίνει με τον θάνατο… Πριν τον θάνατο του μπαμπά μου –να το εξομολογηθώ αυτό, δεν θυμάμαι τίποτα, κι ας ήμουν οκτώ. Λες και άρχισε η ζωή μου από τα οκτώ και μετά. Μεγάλωσα όμως με μια μάνα που πήρα πολλή αγάπη».

Advertisement

Δεν με πείραζε το γεγονός ότι η Σωσώ ήταν ένας κακός χαρακτήρας

Τους βρίσκω πιο ενδιαφέροντες αυτούς τους ρόλους. Η δική μου λειτουργία απέναντι σε τέτοιους χαρακτήρες είναι πρώτα να αθωώσω την κακία που έχει και να τον αγαπήσω. Στέκομαι στις αδυναμίες του, στα κενά του. Η σειρά είχε χιούμορ. Και η Σωσώ; Δεν γινόταν να μην την αγαπήσω. Το χιούμορ εξομαλύνει και λειαίνει τα πράγματα, δίνει τεράστιο άλλοθι.

Ένιωσα τότε την επιτυχία της σειράς, αλλά δεν φοβήθηκα ότι θα εγκλωβιστώ σε τέτοιους ρόλους. Ακόμα και τώρα όταν με λένε Σωσώ, δεν εκνευρίζομαι. Ήταν κάτι που το ευχαριστήθηκα κι εγώ κι ο κόσμος. Αγάπησα αυτόν τον χαρακτήρα. Ούτε ο κόσμος με είδε σαν κάτι μισητό, αλλά σαν κάτι δικό του. Ίσως το χιούμορ τους γαλήνεψε. Ναι, τα “Εγκλήματα” ήταν η απαρχή στην δουλειά μου, είχε πει η Καίτη Κωνσταντίνου.

Με μπερδεύουν συνέχεια με τη Χρύσα Ρώπα

Η Καίτη Κωνσταντίνου αποκάλυψε ότι στον δρόμο την μπερδεύουν με την ηθοποιό Χρύσα Ρώπα. Μάλιστα, μια φίλη της μαμάς της την μπέρδεψε με τον τραγουδιστή Νίκο Οικονομόπουλο.

«Με μπερδεύουν συνέχεια με τη Χρύσα Ρώπα. Μου λένε “α, έχετε παίξει σε αυτό” και λέω εγώ ναι ναι… Τι να τους πω εγώ; Τους λέω δεν είμαι εγώ η Χρύσα Ρώπα και μου λένε “δεν μπορεί να μην είστε εσείς”», είχε πει η Καίτη Κωνσταντίνου.

Advertisement

Ενώ συνέχισε λέγοντας:«Και με έχουν βγάλει και στο ίντερνετ ότι μοιάζω με τον Νίκο Οικονομόπουλο. Μάλιστα, η μαμά μιας φίλης μου, ήταν ο Οικονομόπουλος σε μια αφίσα, και της λέει “ρε συ, η Καίτη τραγουδάει;”

Στους έρωτες έχω περάσει και σκοτάδι και χαρά

Δημιουργώ τις εντάσεις, ανεξέλεγκτα, χωρίς λόγο. Είμαι όμως σε καλό δρόμο –προσπαθώ να μαζευτώ, να διαχειριστώ παιδικά βιώματα, λάθη και να τα λειάνω. Για μένα ο έρωτας είναι κάτι πολύ δημιουργικό, σε κάνει να θες κι εσύ να αλλάξεις, να προσφέρεις…. Α, και όχι πολλή οικειότητα. Η πολλή άνεση με τον ερωτικό σύντροφο δεν βγαίνει πάντα σε καλό –χωρίς φυσικά να είμαι υπέρ της αποξένωσης είχε πει σε μια κρίση ειλικρίνειας η Καίτη Κωνσταντίνου.