9-lachtaristes-syntages-gia-tis-pio-nostimes-milopites-poy-yparchoyn-85761
19:40

9 Λαχταριστές συνταγές για τις πιο νόστιμες μηλόπιτες που υπάρχουν

19:40
Newsroom

Μηλόπιτες, όχι μία, όχι δύο αλλά εννιά λαχταριστές συνταγές έτοιμες να τις εκτελέσετε. Μικρές και μεγάλες, ανάποδες και κανονικές, με τριμμένα ή ολόκληρα μήλα ό,τι θέλετε, όπως τις θέλετε είναι εδώ. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις συνταγές που ακολουθούν.

Μηλόπιτα αφράτη σαν κέικ

Advertisement

Yλικά

4 μήλα σε λεπτές φέτες

1 φλ. βούτυρο

1,5 φλ. ζάχαρη

2 αβγά

2 φλ. αλεύρι φαρίνα

2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1/3 φλ. κονιάκ

1/2 φλ. γάλα

1 κ. γλ. κανέλα

1/2 κ. γλ. γαρίφαλο

1 βανίλια

Advertisement

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτο μείγμα.

Advertisement

Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και ανακατεύουμε για 1′ ακόμα. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν.

Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο και βυθίζουμε τα μήλα σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε το γλυκό μας για 55 -60′.

2. Μηλοπιτάκια (νηστίσιμα)

Advertisement

Υλικά:

Για την ζύμη:

· 1 ποτ. Σπορέλαιο

· 1 ποτ. Χυμό πορτοκάλι (φρέσκο καλύτερα)

· 4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη

· 2 κ.γλ. μπέικιν

· 1 πρέζα αλάτι

· Αλεύρι (περίπου 600 γρ.)

Για την γέμιση:

Advertisement

· 2 μήλα κόκκινα τριμμένα στον τρίφτη

· 1 κ.σ. Κανέλα

Προαιρετικά:

· 1/2 φλ. καρύδια πολύ ψιλοκομμένα

· 1 κ.γλ. Ξύσμα πορτοκαλιού

· 2 κ.σ. Ζάχαρη

· 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

· 3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή ροδάκινο

Εκτέλεση συνταγής

1. Βάζουμε τα μήλα σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.

2. Ανακατεύουμε με την σειρά τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Έτοιμη.

4. Παίρνουμε λίγη ζύμη (όσο ένα μεσαίο αβγό περίπου) και το ανοίγουμε όσο περίπου η παλάμη μας. Εναλλακτικά μπορούμε να απλώσουμε την ζύμη με πλάστη (πάχος όσο 1 δάχτυλο) και να κόψουμε με ένα ποτήρι στρόγγυλα κομμάτια ζύμης. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και κλείνουμε απαλά σε μισοφέγγαρο. Πατάμε απαλά τις άκρες να κλείσουν. Η γέμιση ίσως βγάλει λίγα υγρά καθώς κλείνουμε την ζύμη, είναι κάτι φυσιολογικό γιατί η γέμιση είναι ζουμερή.

5. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 λεπτά σε αέρα για 20 λεπτά περίπου.

6. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα όταν κρυώσουν.

3. Εύκολη και γρήγορη σπιτική μηλόπιτα

Υλικά

3-4 μήλα

250γρ μαργαρίνη

2 φλιτζάνια ζάχαρη

3 φλιτζάνια αλεύρι

4 αυγά

3 κ. γλυκού baking powder

2 κ. σούπας κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα σε αυτή το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη λιωμένη μαργαρίνη σε ένα στρογγυλό ταψί (Νο 28) και βυθίζουμε στο μίγμα αυτό λεπτές φετούλες μήλο τις οποίες μπορούμε να απλώσουμε καλύπτοντας όλο τον πυθμένα του ταψιού κάνοντας και κάποιο σχέδιο που μας αρέσει. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το δεύτερο φλιτζάνι ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη ζύμη μας πάνω από τα μήλα έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, έτσι ώστε όταν βυθίζουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσεκτικά αναποδογυρίζουμε.

4. Ανάποδη μηλόπιτα με καρυκεύματα

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι κομμένα καρύδια πεκάν

2 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες

4 κ.σ. Καστανή ζάχαρη

4 αβγά

1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 1/4 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

3/4 κ.γ. κανέλα

1 πρέζα (1/8 κ.γ.) μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής για μηλόπιτα 

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 και βουτυρώστε ένα πιρέξ διαστάσεων 28 επί 18. Βάλτε τα καρύδια πεκάν στον πάτο του πιρέξ και ρίξτε από πάνω δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη. Βάλτε το στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά.

2. Όσο ψήνονται τα πεκάν, πάρτε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε γρήγορα τα αβγά, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε φέτες και αφήστε τα στην άκρη (ρίξτε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).

3. Βγάλτε τα καρύδια από τον φούρνο και βάλτε πάνω τους ομοιόμορφα τα μήλα. Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και το μίγμα. Βάλτε το πιρέξ στον φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κέικ από πάνω.

4. Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε ένα πιάτο και σερβίρετε το με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε βουτυρώσει καλά το πιρέξ ώστε να γυρίσει η μηλόπιτα χωρίς πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσετε τις άκρες πριν την γυρίσετε.

5. Μηλοπιτάκια φανταστικά

Υλικά

1 κούπα χλιαρό γάλα

1 αυγό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1/2 κούπα καλαμποκέλαιο

1 φακελάκι μπεκιν παουντερ

1 κουτ. σούπας ξίδι

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού αλάτι,

500 γραμμάρια αλεύρι

άχνη για το πασπάλισμα

Γέμιση

5 μήλα

5 κουταλιές καστάνη ζάχαρη

2 κουτ γλυκού κανέλα.

καρύδια

σταφίδες

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε καλά σε λεκάνη τη μαγιά με το γάλα, το αλάτι,τη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό και το ξίδι

Προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι με το μπεκιν και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή που να ξεκολλάει απ το χέρι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Γέμιση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε απ τον τρίφτη στο μέρος που κόβουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι προσθέτουμε την ζάχαρη την κανέλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Το αφήνουμε να κρυώσει……ανοίγουμε στρογγυλά 3 φύλα και τα κόβουμε.

Βάζουμε τη γέμιση, τυλίγουμε και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 20-30 λεπτά.

6. Η πιο αφράτη μηλόπιτα

Υλικά για ταψάκι 28 εκ.:

▪5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

▪1 φλ. τσαγιού βούτυρο

▪1 και 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

▪2 αυγά

▪2 φλ. τσαγιού φαρινάπ

▪2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

▪1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ

▪1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο

▪1 κ.γλ. κανέλα

▪1/2 κ.γλ. γαρίφαλο

▪1 βανίλια

▪αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και χτυπάω για λίγο ακόμα. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι κοκκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα ρίχνω το κονιάκ, το γάλα, τη κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια.

Ρίχνω το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο και βυθίζω τα μήλα σε διάφορα σημεία. Θα τα πάρει όλα, μη τα φοβηθείτε. Ψήνω το γλυκό για μία ώρα.

Βγάζω τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνω να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρω με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω.

7. Μια μηλόπιτα με αφράτη μπισκοτένια ζύμη,γεμιστή με τριμμένα μήλα και κρέμα βανίλιας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

250 γρ.βούτυρο τύπου Lurpak λιωμένο αλλά όχι ζεστό

200 γρ.ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

600 γρ.αλεύρι γ.ο.χ

3 βανίλιες

1 κ.γ μπέικιν

1/2 κ.γ αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ (400 γρ.)

1 κονσέρβα νερό (μετράμε με το ίδιο κουτί)

2 φακελάκια (80γρ.συνολικά) άνθος αραβοσίτου κρέμα βανίλια (5 κ.σ)

5 κ.σ ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ

5 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη (ή κομμένα σε λεπτές φέτες ή σε κυβάκια, εγώ τα έτριψα)

1 κ.γ κανέλα

1-2 κ.σ ζάχαρη

8 μπισκότα πτι-μπερ αλεσμένα

Εκτέλεση της συνταγής για μηλόπιτα

-Ξεκινάω με την κρέμα.

Σε κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω συνεχώς πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Την αδειάζω σε ένα μπολ και την σκεπάζω με μεμβράνη να μην πιάσει πέτσα. Την αφήνω στην άκρη.

Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνω το αλάτι και τις βανίλιες και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο χτυπώντας.Αλλάζω το εξάρτημα του μίξερ και βάζω το φτερό για απαλές ζύμες. Ρίχνω όλο το αλεύρι και όταν μαζευτεί σε μπαλα είναι έτοιμο.

Αν δεν έχω τέτοιο εξάρτημα σε αυτήν την φάση το κάνω με τα χέρια με γρήγορες κινήσεις και όχι πολύ ζύμωμα.

Παίρνω το 1/4 της ζύμης το παταω λίγο να πλατύνει και το βάζω στην κατάψυξη τυλιγμένο με μεμβράνη για 30 λεπτά.

Τυλιγω σε μεμράνη και την υπόλοιπη ζύμη και τη βάζω στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά επίσης.

Τρίβω τα μήλα.

Σε ταψάκι 34Χ24 περίπου βάζω μια λαδόκολα να προεξέχει από τα πλαινά ώστε να μπορέσω να ξεφορμάρω τη μηλόπιτα. Στρώνω τη ζύμη που είχα στη συντήρηση, κάτω στη βάση του ταψιού και πατώντας τη με τα χέρια να ανασηκωθεί και στα πλαινά 2 εκ. Πασπαλίζω με το τριμμένο μπισκότο. Στρώνω τα τριμμένα μήλα, πασπαλίζω με την κανέλα και τη ζάχαρη και από πάνω απλώνω την κρέμα.

Αν η κρέμα έχει κρυώσει πολύ την αφρατεύω χτυπώντας την για λίγο με το μίξερ.

Τέλος τρίβω με τα χέρια την παγωμένη ζύμη από την κατάψυξη σε όλη την επιφάνεια.

Ψήνω στους 180 για 50 λεπτά.

Όπως είναι καυτή από το φούρνο την πασπαλίζω με λίγη έξτρα κανελίτσα και αφού κρυώσει καλά,την ξεφορμάρω και την πασπαλίζω με άχνη.

Είναι η πιο νόστιμη μηλόπιτα που έχετε φάει.

8. Οικονομική και νόστιμη συνταγή… Μηλόπιτα κέικ σε 5′

Υλικά συνταγής

Για το κέικ

170 γραμ. βούτυρο μαλακό

140 γραμ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι

125 γραμ. γάλα πλήρες ή ξινόγαλο

2 μεγάλα σφιχτά μήλα κομμένα σε καρέ ενός εκατοστού

Για το τελείωμα

2 κ.σ καστανή ζάχαρη

2 κ.σ φιλέ αμυγδάλου

άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για την εύκολη μηλόπιτα κέικ, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις (ή στους 160 βαθμούς C στον αέρα). Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι στρογγυλό 20 ή 22 εκατ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο (ή στρωμένο με αντικολητικό χαρτί).

Με μίξερ χειρός, χτυπάμε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά να κρεμώσει το μίγμα.

Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα. Εναλλάξ, ρίχνουμε στο μίγμα, το αλεύρι και το γάλα σταδιακά.

Αδειάζουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι. Ρίχνουμε τα μήλα στην επιφάνεια. Πιέζουμε απαλά, ώστε να μπουν στη ζύμη του κέικ.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε για περίπου 50′ στην κάτω σχάρα μέχρι η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή και στεγνή από το κέντρο του κέικ.

Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να σταθεροποιηθεί.

Ξεφορμάρετε με προσοχή κι απολαύστε το, αχνίζοντας με άχνη και κανέλα κατά βούληση

Extra tips

Αν ψήσετε σε αέρα, βάλτε το κέικ στην προτελευταία πάνω σχάρα.

Αν δεν έχετε μίξερ, χτυπήστε τα υλικά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής. Αυτό που πρέπει να αναμειχθεί σωστά είναι το βούτυρο με τη ζάχαρη. Να γίνουν κρέμα.

9. Εύκολη μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ

5 μηλα κομμενα σε κυβους

5 αυγα

3 φλιντζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις

2 φλιντζανια τσαγιου ζαχαρη

1 και μιση φλιντζανια τσαγιου λαδι

1 μπαικιν παουντερ

1 κουταλακι του γλυκου κανελα

1κουπα σταφιδες

ζαχαρη αχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαριζουμε τα μηλα τα κοβουμε σε κυβους, χτυπαμε με το μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη και το λαδι για 5 λεπτα.

Ριχνουμε το μπαικιν παουτερ την κανελα και συνεχιζουμε να χτυπαμε για 2 λεπτακια. Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε με κουταλι μεχρι να το παρει ολο τελος ριχνουμε τα μηλα τις σταφιδες το βαζουμε σε ταψακι που το εχουμε αλοιψει με βουτυρο.

Το ψηνουμε στους 180 βαθμους για μια ωρα περιπου οταν κρυωσει πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.