Enimerotiko.gr
Συνταγές

Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια, χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη

Ποιος δεν είναι θαυμαστής των μπιφτεκιών; Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια. Όλοι περιμένανε κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας για ένα τέτοιο μπιφτέκι. Και από που άλλου; Μα, φυσικά από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς. Αν θέλετε λοιπόν να φτιάξετε παρόμοιου είδους μπιφτέκι, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Είναι βέβαιο πως θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Υλικά συνταγής:

1 κιλό κιμάς
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ντομάτα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1/2 (σ.σ. μισή) κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
2 αυγά
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

1ο βήμα: Πρώτα από όλα. τρίβουμε τα κρεμμύδια μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ.
2ο βήμα: Αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί, που θα βγει. Αυτό βοηθάει πολύ στο να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά.
3ο βήμα: Στη συνέχεια, τρίβουμε και την ντομάτα.
4ο βήμα: Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
5ο βήμα: Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά.
6ο βήμα: Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει τα μπιφτέκια μας αφράτα και ζουμερά. (σ.σ. αυτό το κόλπο ισχύει και με τα κεφτεδάκια).
7ο βήμα: Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο από μία μέχρι δύο ώρες. Αν το έχετε κάνει βράδυ, καλό θα ήταν να το αφήνατε έως το πρωί.
8ο βήμα: Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια.
9ο βήμα: Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας, σε ταψί με λαδόκολλα.
10ο βήμα: Ψήνουμε τα μπιφτέκια στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έχουμε τον φούρνο μας στον αέρα και από τις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News