afrato-tyropsomo-geystiko-kai-chortastiko-kolatsio-gia-oles-tis-ores-tis-imeras-85550
15:20

Αφράτο τυρόψωμο: Γευστικό και χορταστικό κολατσιό για όλες τις ώρες της ημέρας

15:20
Newsroom

Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μια υπέροχη και αφράτη συνταγή για τυρόψωμο; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες, που σας προσφέρει το enimerotiko.gr και να φτιάξετε τη συνταγή, που τόσο πολύ επιθυμείτε. Ένα είναι το σίγουρο! Όταν είναι έτοιμη, θα γλείφετε, τα δάχτυλά σας!

Αναλυτικά:

Τυρόψωμο: Υλικά για τη ζύμη

– 500 γραμμάρια αλεύρι. Όμως, υπολογίστε πως μπορεί να σας χρειαστεί και λίγο παραπάνω. Αυτό φυσικά θα το καταλάβετε μόνη σας.

– 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

– 300 ml χλιαρό γάλα

– 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

– 40ml σπορέλαιο

– Αλάτι

– 1 κρόκο αυγού (σ.σ. το χτυπάτε με γάλα για να το κρατήσετε για άλειμμα στο τέλος της συνταγής)

– Σουσάμι (σ.σ. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαυροσούσαμο σε συνδυασμό με το σουσάμι, αν δεν θέλετε να το βάλετε σκέτο)

Advertisement

Τυρόψωμο: Υλικά για τη γέμιση

– 300 γραμμάρια τυρί (σ.σ. βάλτε καλύτερα φέτα)

– Ρίγανη για να βάλετε στη φέτα

– Πιπέρι για να βάλετε στη φέτα

– 2 αυγά

Advertisement

Τυρόψωμο: Εκτέλεση συνταγής

1ο βήμα: Βάλτε σε περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι, μαγιά. Προσοχή! Τη μαγιά οφείλουμε να την έχουμε βάλει σε χλιαρό γάλα για να διαλυθεί με τη ζάχαρη. Σε αυτά προσθέτουμε και σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε, όσο χρειάζεται.

2ο βήμα: Προσθέτουμε αλεύρι και αλάτι. Έπειτα, ανακατεύουμε καλά για να γίνει ζύμη.

3ο βήμα: Βάζουμε λάδι στο σκεύος μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζύμη μας, την οποία λαδώνουμε. Στο τέλος σκεπάζουμε το σκεύος μας.

4ο βήμα: Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει. Για να γίνει σωστά, η διαδικασία, περιμένουμε περίπου 30 λεπτά.

5ο βήμα: Προσθέτουμε αυγά στη φέτα μας και τα ανακατεύουμε. Προσοχή! Η φέτα πρέπει να είναι σε τρίμματα.

6ο βήμα: Έπειτα, πραγματοποιείτε διαχωρισμός της ζύμης. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ορθογώνια φύλλα.

7ο βήμα: Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο φύλλο μας. Έπειτα, το αλείφουμε με σπορέλαιο.

8ο βήμα: Τώρα, πρέπει να απλώσουμε τη γέμιση. Ακολούθως, πρέπει να την καλύψουμε, με άλλο φύλλο.

9ο βήμα: Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τρεις λωρίδες. Έπειτα, γυρίζουμε τις συγκεκριμένες λωρίδες.

10ο βήμα: Αλείφουμε τη ζύμη μας, με κρόκο από αυγό.

11ο βήμα: Πασπαλίζουμε τη ζύμη μας, με σουσάμι.

12ο βήμα: Στη συνέχεια ψήνουμε τη ζύμη μας έως ότου εκείνη πάρει το κατάλληλο χρώμα.

13ο βήμα: Αυτό ήταν! Η ζύμη μας είναι έτοιμη για να καταναλωθεί! Καλή όρεξη!

Advertisement