akis-petretzikis-eykoli-kai-tragani-patsavoyropita-me-giaoyrti-etoimi-se-liga-lepta-17049
09:38

Άκης Πετρετζίκης: Εύκολη και τραγανή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι, έτοιμη σε λίγα λεπτά

09:38
Newsroom

Πατσαβουρόπιτα: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή, η οποία να είναι πεντανόστιμη και να σας θυμίζει τη γιαγιά σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε πατσαβουρόπιτα. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη (σ.σ. φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά της οδηγίες) και είναι μία πίτα, η οποία μπορεί να σας δώσει λύσεις, καθώς μπορείτε να την προσφέρετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αναλυτικότερα:

Υλικά συνταγής:

– 400 γραμμάρια φέτα
– 200 γραμμάρια mix τυριών
– 2 αβγά
– Πιπέρι
– Μισή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
– 300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
– 450 γραμμάρια φύλλο κρούστας για πίτες
– 150 γραμμάρια ελαιόλαδο

Advertisement

Πατσαβουρόπιτα: Εκτέλεση συνταγής:

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
– Σπάμε τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το mix τυριών, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
– Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας.
– Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ.
– Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. – –  
– Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση του ταψιού.
– Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα όλη τη γέμιση.
– Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση.
– Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση.
– Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
– Αφήνουμε να κρυώσει 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.

Advertisement