aythentiki-syntagi-gia-italiki-pitsa-me-tragani-lepti-zymi-etoimi-se-30-lepta-69354
12:09

Αυθεντική συνταγή για Ιταλική πίτσα με τραγανή λεπτή ζύμη, έτοιμη σε 30 λεπτά

12:09
Newsroom

Πίτσα με ιταλική ζύμη: Θέλετε να κάνετε μια εύκολη, οικονομική και γρήγορη συνταγή για ιταλική πίτσα; Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

Πίτσα με ιταλική ζύμη: Υλικά και εκτέλεση συνταγής

Πίτσα με ιταλική ζύμη – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 9 γραμμάρια ξερή μαγιά

– 250 γραμμάρια χλιαρό νερό

– 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

– 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 100 γραμμάρια σιμιγδάλι, ψιλό και έξτρα, για το άνοιγμα της ζύμης

– 100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο

– 1 πρέζα αλάτι

– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– σάλτσα για πίτσα ή κέτσαπ

Advertisement

Πίτσα με ιταλική ζύμη – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου, βάζοντάς τον στον αέρα.

– Βάζουμε στο φούρνο ένα ταψί ανάποδα για να κάψει.

– Ανακατεύουμε μαγιά και χλιαρό νερό σε μπολ και προσθέτουμε ζάχαρη.

– Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και έπειτα αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί (σ.σ. για 10 λεπτά).

– Ανακατεύουμε αλεύρι, σιμιγδάλι και αλάτι σε ένα μπολ.

– Προσθέτουμε μαγιά, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

– Ακολούθως, πλάθουμε, με τα χέρια.

– Λαδώνουμε ένα μπολ.

– Τοποθετούμε ζυμάρι και σκεπάζουμε το μπολ, αφήνοντάς το για δύο ώρες.

– Χωρίζουμε το ζυμάρι σε πέντε ίσα μέρη.

– Πασπαλίζουμε το ζυμάρι, με σιμιγδάλι.

– Βάζουμε σιμιγδάλι σε ξύλο κοπής και ανοίγουμε, το ζυμάρι.

– Βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας ντομάτα και τυριά στη ζύμη.

– Βάζουμε την πίστα στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου και το ψήνουμε για περίπου πέντε λεπτά.

– Πραγματοποιείται η ίδια διαδικασία για τέσσερα ακόμη ζυμάρια.

– Προσθέτουμε, τα υλικά, που επιθυμούμε για το τέλος και έπειτα σερβίρουμε.

Advertisement

Advertisement