Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας. Η καλύτερη συνταγή για μπριζόλα από τον Άκη Πετρετζίκη - Enimerotiko.gr
Enimerotiko.gr
Συνταγές

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας. Η καλύτερη συνταγή για μπριζόλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο Άκης Πετρετζίκης μας παρουσιάζει την καλύτερη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας. Θα είναι σίγουρα η πιο εύκολη και νόστιμη μπριζόλα που φτιάξατε ποτέ.

Υλικά για χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας:

2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες
250 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
25 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής για χοιρινές μπριζόλες:

1. Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και μόλις αρχίσει να αφρίζει ρίξτε το σκόρδο και μετά από 2΄ προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες.

2. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και μόλις να μαγειρευτεί, περίπου για 7΄.

3. Βγάλτε το σκόρδο, βάλτε το χοιρινό σε ζεστά πιάτα και μετά πετάξτε τα όλα εκτός από 1 κουταλιά της σούπας από το μαγειρικό λάδι και το βούτυρο.

4. Ρίξτε μέσα στο άδειο τηγάνι τον κομμένο μαϊντανό και την κρέμα, προσθέστε τη μουστάρδα και σιγοβράστε, προσθέτοντας το ζουμί από το τηγάνι. Σιγοβράστε αργά για 3-4΄.

5. Δοκιμάστε, αλατοπιπερώστε και περιχύστε το χοιρινό. Συνοδέψτε με πικάντικη πράσινη σαλάτα.

Tips και μυστικά από τον Ακη για την τέλεια μπριζόλα

Η κρέμα θέλει σιγανό και λίγο βράσιμο.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα