Enimerotiko.gr
Συνταγές

Συνταγή 25ης Μαρτίου: Παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι κοντά και εσείς ψάχνετε τι θα μαγειρέψετε; Μη στεναχωριέστε! Μπορείτε να ετοιμάσετε μπακαλιάρο σκορδαλιά, που είναι μια παραδοσιακή συνταγή της ημέρας, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Υλικά συνταγής:
– 1.500 γρ. μπακαλιάρο υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο
– 200 γρ. αλεύρι για πανάρισμα
– σπορέλαιο
– αλάτι
– πιπέρι
– κουρκούτι
– σκορδαλιά
– πατάτες τηγανητές

Μπακαλιάρος σκορδαλιά, σερβισισμένος με πατάτες.

Εκτέλεση συνταγής:
– Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.
– Στραγγίζουμε καλά και στεγνώνουμε καλά το ψάρι, με χαρτί κουζίνας.
– Φτιάχνουμε το κουρκούτι.
– Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μικρές μερίδες.
– Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι με πολύ σπορέλαιο στη φωτιά μέχρι το λάδι να φτάσει στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Βάζουμε 200 γρ. αλεύρι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και έπειτα ανακατεύουμε.
– Βουτάμε κάθε κομμάτι μέσα στο ταψί με το αλεύρι.
– Τινάζουμε κάθε κομμάτι για να φύγει το επιπλέον αλεύρι και μετά το βουτάμε στο μπολ, με το κουρκούτι.
– Τινάζουμε το παραπανίσιο κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια.
– Δεν ρίχνουμε απότομα τον μπακαλιάρο στο καυτό λάδι. Πρώτα βάζουμε το μισό ψάρι και μόλις φουσκώσει λίγο το κουρκούτι, τότε ρίχνουμε και το άλλο μισό μέσα στο τηγάνι.
– Όταν τηγανίσουμε σωστά τον μπακαλιάρο και γίνει τραγανός, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.
– Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σκορδαλιά, όλο σε λαδόκολλα για να είναι παραδοσιακό.

Αυτό ήταν! Ο μπακαλιάρος σας είναι έτοιμος κι εσείς μπορείτε να τον σερβίρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα για να γιορτάσετε όλοι μαζί την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News