christoygenniatiki-toyrta-ferero-gia-toys-latreis-tis-sokolatas-poy-tha-magepsei-toys-kalesmenoys-sas-61541
14:12

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Φερέρο για τους λάτρεις της σοκολάτας που θα μαγέψει τους καλεσμένους σας

14:12
Newsroom

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Ferrero – Χριστουγεννιάτικο γλυκό: Θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό για να γεμίσετε το ψυγείο σας για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων; Δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Ferrero – Χριστουγεννιάτικο γλυκό: Υλικά συνταγής για το παντεσπάνι

– 5 αυγά

– 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

– 200 γραμμάρια φουντούκια αλεσμένα

– 2 κουταλιές της σούπας κακάο

– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

– 2 κουταλιές του γλυκού μπέκιν

Advertisement

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Ferrero – Χριστουγεννιάτικο γλυκό: Εκτέλεση συνταγής για το παντεσπάνι

– Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη.

– Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το κακάο κοσκινισμένα.

– Προσθέτουμε και τα φουντούκια.

– Ανακατεύουμε απαλά, τα υλικά μας, με μία μαρίζ.

Advertisement

Advertisement

– Βάζουμε το μείγμα σε ταψί.

– Ψήνουμε το μείγμα για μισή ώρα και στους 175 βαθμούς Κελσίου.

– Χωρίζουμε το παντεσπάνι μας σε δύο πάτους.

Advertisement

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Ferrero – Χριστουγεννιάτικο γλυκό: Υλικά συνταγής για την κρέμα

– 600 γραμμάρια κρύα κρέμα γάλακτος

– 600 γραμμάρια κουβερτούρα

– 4 κουταλιές της σούπας μερέντα

– 5 γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες

– 200 γραμμάρια φουντούκια χοντροκομμένα

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Ferrero – Χριστουγεννιάτικο γλυκό: Εκτέλεση συνταγής για την κρέμα

– Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπέν μαρί.

– Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος.

– Προσθέτουμε μερέντα, λιωμένη κουβερτούρα, τρεις με τέσσερις κουταλιές φουντούκια και τις γκοφρέτες.

– Ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν, τα υλικά μας.

– Βρέχουμε το παντεσπάνι, με μισό φλιτζάνι αραιωμένο σιρόπι και με λίγο νεράκι μία με δύο κουταλιές της σούπας από γλυκό του κουταλιού.

Advertisement

– Βάζουμε τη μισή κρέμα στο κέντρο.

– Με την κρέμα, που απομένει, καλύπτουμε την τούρτα μας.

– Πασπαλίζουμε και με τα υπόλοιπα φουντούκια.