eykoli-syntagi-gia-afrati-pasta-sokolatina-me-moys-pralinas-kai-gkanaz-sokolatas-idaniki-gia-kathe-peristasi-54089
10:26

Εύκολη συνταγή για αφράτη πάστα σοκολατίνα με μους πραλίνας και γκανάζ σοκολάτας, ιδανική για κάθε περίσταση

10:26
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Πάστα σοκολατίνα: Ένας υπέροχος σοκολατένιος πειρασμός για να ξετρελάνετε όλους τους καλεσμένους σας μικρούς και μεγάλους.

Έχει σαν βάση του ένα αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι με μια πλούσια μους πραλίνας να το καλύπτει και γκαναζ σοκολάτας για μια έξτρα νότα.

Advertisement

Πάστα σοκολατίνα: Τα υλικά που θα χρειαστούμε

  • 250 γρ φαρίνα
  • 3 αυγά
  • 200+150 ml γάλα
  • 200 ml σπορέλαιο
  • 225 γρ ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 βανίλιες
Για την μους πραλίνας
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ πραλίνα
Για την γκανάζ

Πάστα σοκολατίνα: Εκτέλεση της συνταγής

  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να εχουμε στα χέρια μας μια αφράτη μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε το γάλα (200 ml), το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και αναμειγνύουμε να γίνουν ζύμη.
  • Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
  • Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
  • Τρυπάμε πολλή καλά το κρύο παντεσπάνι με ένα ξυλάκι και ραντίζουμε με το γάλα (150 ml).
  • Απλώνουμε την μους και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
  • Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε με φιλέ αμύγδαλα και μαρασκίνο.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της συνταγής.

Πάστα σοκολατίνα

Advertisement

Advertisement