Enimerotiko.gr
Συνταγές

Εύκολη συνταγή για σπιτικές κρέπες που γίνονται στη στιγμή, ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας

συνταγή για κρέπες

Συνταγή για κρέπες – Εύκολη συνταγή: Είστε λάτρεις των κρεπών; Σας αρέσουν οι γλυκές κρέπες; «Τρελαίνεστε» και για τις αλμυρές κρέπες; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για να φτιάξετε τις κρέπες, που ανήκουν στο γούστο σας. Αναλυτικότερα:

Συνταγή για κρέπες – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής για 4 έως 5 μεγάλες κρέπες

– 2 αβγά
– 1 φλιτζάνι γάλα
– 1/2 κουταλιά αλάτι
– 1 φλιτζάνι αλεύρι
– 2 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

Συνταγή για κρέπες – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπάτε καλά τα αβγά.
– Προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο.
– Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά.
– Βάζετε μια μικρή ποσότητα ζύμης σε τηγάνι.
– Μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε.
– Αφήνετε για λίγο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
– Βγάζετε την κρέπα από το τηγάνι.
– Μπορείτε να τη γεμίσετε με ό,τι θέλετε.
– Μπορείτε να τη φάτε έτσι.
– Ενναλακτικά μπορείτε να τη βάλετε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.
– Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη. ώστε να έχετε έτοιμες για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε.

Συνταγή για κρέπες – Εύκολη συνταγή: Γέμιση για τις κρέπες με μανιτάρια και παρμεζάνα

– 30 γραμμάρια βούτυρο
– 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
– 250ml γάλα
– 100 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
– Κρέμα γάλακτος
– Κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου ψιλοκομμένα
– Μανιτάρια ψιλοκομμένα
– Πιπέρι

Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής για τις κρέπες με μανιτάρια και παρμεζάνα

– Ανακατεύετε σε μια μικρή κατσαρόλα το αλεύρι και το βούτυρο. Π
– Προσθέστε γάλα.
– Ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να γίνει σαν μπεσαμέλ.
– Προσθέστε την παρμεζάνα, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος.
– Βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση στην κάθε κρέπα.
– Τυλίγετε προσεκτικά την κρέπα.
– Τοποθετείτε τις κρέπες σε ένα μικρό ταψάκι.
– Ρίχνετε πιπέρι και λίγη γραβιέρα από πάνω.
– Ψήνετε τις κρέπες, σε δυνατό φούρνο.

Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής για αλμυρές κρέπες, με αλλαντικά και μπεσαμέλ

– 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμη μπεσαμέλ
– 5 φέτες γαλοπούλα
– 1 φλιτζάνι καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο μπέικον
– 2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
– Ποικιλία από λαχανικά (καρότο, αρακάς)
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 1 κουτλιά του γλυκού βούτυρο

Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής για αλμυρές κρέπες, με αλλαντικά και μπεσαμέλ

– Αναμιγνύετε τη σάλτσα μπεσαμέλ, με τη γαλοπούλα, το μπέικον και το μισό τριμμένο τυρί.
– Αλατοπιπερώνετε.
– Προσθέστε τα λαχανικά (σ.σ. αφού τα βράσετε και τα κόψετε σε μικρά κομμάτια)
– Σε ένα-ένα από τα φύλλα προσθέστε τα υλικά της γέμισης στο κέντρο.
– Τυλίξτε καλά, τα φύλλα.
– Τοποθετείστε τις τυλιχτές κρέπες δίπλα-δίπλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
– Αλείφετε με λίγο βούτυρο.
– Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
– Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου έως ότου ροδίσουν και λιώσει το τυρί.
– Σερβίρετε ζεστές.

Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής για γλυκές

– Όταν ετοιμάσετε την κρέπα σας, κόψτε κομμάτια από φρούτα.
– Περιχύστε τα με σοκολάτα, μπισκότο, αμύγδαλα, φουντούκια κ.α.
– Μπορείτε επίσης να βάλετε και μερέντα ή να βάλετε σιρόπι καραμέλας.
– Μπορείτε να ρίξετε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα.
– Μπορείτε να προσθέσετε μπάλες από παγωτό.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News