lachtaristes-krepes-foyrnoy-gemistes-me-tyri-kai-saltsa-ntomatas-apo-tin-argyro-mparmparigoy-68982
13:29

Λαχταριστές κρέπες φούρνου γεμιστές με τυρί και σάλτσα ντομάτας, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

13:29
Newsroom

Γεμιστές κρέπες φούρνου – Εύκολες συνταγές: Θέλετε να ικανοποιήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μαγειρεύοντας μία γευστική, οικονομική, εύκολη και γρήγορη συνταγή; Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε. Μπορείτε να τους φτιάξετε γεμιστές κρέπες στο φούρνο, με σάλτσες και είναι βέβαιο πως θα τους «μαγέψετε».

Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, καθώς και οι οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής

Γεμιστές κρέπες φούρνου – Εύκολες συνταγές: Υλικά συνταγής για τις κρέπες

– 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

– 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1 πρέζα ζάχαρη

– 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι

– 1-1/4 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο και κρύο

Advertisement

Γεμιστές κρέπες φούρνου: Υλικά συνταγής για τη γέμιση

– 3 φέτες μπέικον

– 3 κουταλιές ελαιόλαδο

– 1 κρεμμύδι μέτριο

– 300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

– 500 γραμάρια σπανάκι κατεψυγμένο και καλά στραγγισμένο

– 250 γραμμάρια ανθότυρο

– 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο

– 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

– 1 αυγό

– αλάτι

– πιπέρι

Γεμιστές κρέπες φούρνου: Υλικά συνταγής για τη σάλτσα ντομάτας

– 3 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα

– 1 σπασμένη σκελίδα σκόρδο

– 1 πρέζα ζάχαρη

– αλάτι

Advertisement

Γεμιστές κρέπες φούρνου: Υλικά συνταγής για τη σάλτσα τυριού

– 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

– 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

– αλάτι

– 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Advertisement

Γεμιστές κρέπες φούρνου: Εκτέλεση συνταγής για τις κρέπες

– Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.

– Βάζουμε και γάλα, αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι και έπειτα τα χτυπάμε ξανά.

– Αφήνουμε το μείγμα, σκεπασμένο, για περίπου εξήντα λεπτά.

– Βουτυρώνουμε το τηγάνι.

– Ρίχνουμε λίγη ποσότητα μείγματος και το απλώνουμε.

– Ψήνουμε για περίπου 1,5 λεπτό την κρέπα από τις δύο πλευρές.

– Ζεσταίνουμε το τηγάνι.

– Βάζουμε ψιλοκομμένο μπέικον, το οποίο σοτάρουμε για δύο, με τρία λεπτά.

– Το βάζουμε σε ένα πιάτο.

– Στο τηγάνι τοποθετούμε λάδι και βάζουμε φέτες κρεμμυδιού, μανιταριών και τα σοτάρουμε.

– Αφαιρούμε υγρά από το σπανάκι, πιέζοντάς το.

– Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ανθότυρο, αυγό και τριμμένα τυριά.

– Προσθέτουμε σοταρισμένα λαχανικά, μπέικον, αλάτι και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

– Γεμίζουμε τις κρέπες με γέμιση.

– Ρολάρουμε τις κρέπες και τις τοποθετούμε σε σκεύος.

– Περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας.

– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου και σε αέρα.

– Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

– Σερβίρουμε, με σάλτσα τυριού.

– Αν θέλουμε, προσθέτουμε από πάνω και παρμεζάνα.

Γεμιστές κρέπες φούρνου: Εκτέλεση συνταγής για τη σάλτσα ντομάτας

– Τοποθετούμε, τα υλικά μας στην κατσαρόλα.

– Βράζουμε τα υλικά μας για 15′ και σε μέτρια φωτιά.

Advertisement

Γεμιστές κρέπες φούρνου: Εκτέλεση συνταγής για τη σάλτσα τυριού

– Βάζουμε όλα τα υλικά, πλην του τυριού στην κατσαρόλα.

– Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά.

– Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τυρί.

– Ανακατεύουμε.

– Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε τις κρέπες στην κατάψυξη.