treis-lachtaristes-syntages-gia-fagita-poy-ftiachnontai-me-miso-kilo-kima-70322
12:11

Τρεις λαχταριστές συνταγές για φαγητά που φτιάχνονται με μισό κιλό κιμά

12:11
Newsroom

Φαγητά με κιμά: Είστε λάτρεις των φαγητών με κιμά, αλλά δεν ξέρετε πως να φτιάξετε μία αντίστοιχη συνταγή; Παρακάτω ακολουθούν τρεις υπέροχες και εύκολες συνταγές για να μαγειρέψετε για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Φαγητά με κιμά – Κόκκινες πιπεριές, με κιμά: Υλικά συνταγής

Κιμάς (σ.σ. 500 γραμμάρια)

– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

– 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

– Λίγα φύλλα από θυμάρι

– Αλάτι και πιπέρι

– 4 κόκκινες πιπεριές «καμπάνες», κομμένες στη μέση και καθαρισμένες από τα σποράκια

– 100 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο

Φαγητά με κιμά – Κόκκινες πιπεριές, με κιμά: Εκτέλεση συνταγής

– Προθερμαίνετε το φούρνο.

– Ρίχνετε κρεμμύδι και σκόρδο για να σοταριστούν στο τηγάνι.

– Προσθέστε μανιτάρια και φύλλα θυμαριού και μπαχαρικά.

– Αφήστε το μείγμα να δέσει.

– Απλώστε τις πιπεριές σε ένα ταψί.

– Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

– Γεμίστε τις πιπεριές με κιμά.

– Ψήστε τις πιπεριές για 25 λεπτά.

– Ρίξτε τυρί τριμμένο.

– Αφήστε να ψηθούν ακόμη δέκα λεπτά και θα είναι έτοιμες.

Φαγητά με κιμά – Κιμαδόπιτα: Υλικά συνταγής

– Μοσχαρίσιος κιμάς (σ.σ. 500 γραμμάρια)

– 750 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

– 3 αυγά

– 1/2 φλιτζάνι μπεσαμέλ, χωρίς αυγά

– 250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη

– 2 κουταλιές της σούπας γαλέτα

– 500 γραμμάρια φύλλο για πίτες

– Αλάτι και πιπέρι

– Κανέλα

Φαγητά με κιμά – Κιμαδόπιτα: Εκτέλεση συνταγής

– Βάλτε ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε σουρωτήρι με αλατόνερο και έπειτα ξεπλύντε τα.

– Σοτάρετε τα κρεμμύδια με βούτυρο για δύο λεπτά.

– Βάλτε κιμά, αλάτι, πιπέρι και κανέλα.

– Ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας από τη μπεσαμέλ για να τη φτιάξετε.

– Προσθέστε στον κιμά μπεσαμέλ, αυγά, τυρί και γαλέτα.

– Βουτυρώστε ένα μεγάλο ταψί.

– Απλώστε τα φύλλα στο ταψί, αφού πρώτα τα βουτυρώσετε.

– Χαράξτε τριγωνικά την πίτα, με το μαχαίρι.

– Ψεκάστε την πίτα με νερό.

– Βάλτε το ταψί στους 180 βαθμούς Κελσίου για πενήντα λεπτά.

Φαγητά με κιμά – Σουβλάκι: Υλικά συνταγής

– 230 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

– 1/3 φλιτζάνι τριμμένο αγγούρι

– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

– 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

– 450 γραμμάρια κιμά

– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

– 4 πίτες για σουβλάκι

– 1 ντομάτα ψιλοκομμένη

– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Φαγητά με κιμά – Αλλιώτικο σουβλάκι: Εκτέλεση συνταγής

– Αναμίξτε σε ένα μπολ πέντε υλικά.

– Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη.

– Αφήστε το στο ψυγείο.

– Αναμίξτε κιμά, με μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά.

Πλάστε τέσσερα μπιφτέκια.

Ψήστε τα στο φούρνο για 15 λεπτά.

– Γυρίστε τα από την άλλη μεριά στο μισό χρόνο.

– Κόψτε τα μπιφτέκια σε λεπτά κομμάτια και βάλτε τα στις πίτες.

– Προσθέστε μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι και σος γιαουρτιού.