Εύκολη τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολατένιο παντεσπάνι
Enimerotiko.gr
Συνταγές

Εύκολη τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολατένιο παντεσπάνι

Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα και σοκολατένιο παντεσπάνι. Λέει κανείς “όχι” σε μια τέτοια λιχουδιά;

Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστείς και πως ακριβώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη τούρτα.

Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα : Υλικά για σοκολατένιο παντεσπάνι

4 αβγά

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

2 κοφτές κουταλιές της σούπας κoρν φλάουερ

3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο

( προαιρετικά λίγο κονιάκ για να ραντίσουμε τα παντεσπάνια)

( Tip:Αν αφαιρέσετε το κακάο και προσθέσετε μια βανίλια έχετε την συνταγή για ένα απλό παντεσπάνι βανίλιας για άλλες τουρτίτσες )

Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα : Εκτέλεση

Πως το κάνουμε: Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ,το κορν φλάουερ ,το baking powder και το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ενσωματώνουμε λίγο-λίγο τα κοσκινισμένα υλικά ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή κουτάλα.

Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22- 23 εκ. και στρώνουμε στον πάτο μια λαδόκολλα . Εναλλακτικά μπορούμε να στρώσουμε στην λαμαρίνα του φούρνου μια λαδόκολλα και πάνω να βάλουμε ένα τσέρκι. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180ο . Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το παντεσπάνι μα μια οδοντογλυφίδα. Όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο . Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα τρία με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού .

-Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

1 ½ κούπες αμύγδαλα ωμά με φλούδα .
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό
5-6 σταγόνες χυμό λεμόνι

Πως το κάνουμε : Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι για 3-4 λεπτά .Τα βγάζουμε στην άκρη. Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα μαζί με το νερό και την αφήνουμε να λιώσει κουνώντας ελαφρά το σκεύος για 3-4 λεπτά . Μόλις λιώσει η καραμέλα και πάρει ένα χρυσό χρώμα ρίχνουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι η καραμέλα να σκουρύνει ελαφρά . Αποσύρουμε από τη φωτιά και απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα πάνω σε μια πλατιά επιφάνεια (λαμαρίνα ,ταψί ,πάγκος). Μόλις κρυώσουν καλά τα καραμελωμένα αμύγδαλα, τα βάζουμε στο μούλτι ή σε ένα γουδί και τα σπάμε σε μέτρια κομματάκια (όχι πολύ μικρά)

-Για την κρέμα

600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 -3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πως την κάνουμε : Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν πηχτή σαντιγί . (Η κρέμα γάλακτος πρέπει απαραιτήτως να είναι παγωμένη για να πετύχει η σαντιγί ).

Το στήσιμο της τούρτας : Ραντίζετε το κάθε παντεσπάνι με μερικές σταγόνες λικέρ ή κονιάκ (αν θα φάνε παιδάκια, παραλείψτε το αλκοόλ).

Στρώνετε σε κάθε παντεσπάνι σαντιγί και πασπαλίζετε με τα θρυμματισμένα αμύγδαλα . Τέλος καλύπτετε την επιφάνεια της τούρτας με τον ίδιο τρόπο .

 


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα