ftiachnei-kathe-chrono-to-pio-afrato-paschalino-tsoyreki-i-despoina-vandi-mas-leei-to-mystiko-tis-syntagis-tis-254629
17:15

Φτιάχνει κάθε χρόνο το πιο αφράτο πασχαλινό τσουρέκι: Η Δέσποινα Βανδή μας λέει το μυστικό της συνταγής της

17:15
Γιώτα Κορώνα

Δέσποινα Βανδή: Όλοι την γνωρίζουμε ως μία σπουδαία ερμηνεύτρια, με αμέτρητες επιτυχίες. Τα τελευταία χρόνια και για την σχέση της με τον γνωστό ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη που το καλοκαίρι φημολογείται πως θα ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας. Πόσοι όμως γνωρίζετε πως είναι μία εκπληκτική μαγείρισσα και κάθε χρόνο φτιάχνει τα πιο νόστημα και αφράτα πασχαλινά τσουρέκια;

Θέλετε λοιπόν και εσείς να μάθετε τα μυστικά της Δέσποινας Βανδή στην κουζίνα;

Η συνταγή για τα πιο νόστημα τσουρέκια για το Πάσχα:

Υλικά

Advertisement

  • 6 αυγά
  • 180 γρ.μαγια
  • 2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ χλιαρό νερο
  • 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750 ζάχαρη
  • 600 γρ γάλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλε
  • 5-6 κομματάκια μαστίχας
  • 1/2 κγ αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!

Δέσποινα Βανδή

Advertisement

Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω! Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό ! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.

Advertisement

Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

τσουρέκια

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?

Advertisement

Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?

Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα! Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο! Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω! Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας! Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!» είχε γράψει η Δέσποινα Βανδή και αυτή είναι η συνταγή της για τέλεια τσουρέκια!

«Μην τυχόν και το κάνετε!»: Εκτός J2US η Δέσποινα Βανδή, το… πρόδωσε στον αέρα – Την αντικαθιστά ο Κοκλώνης;

Η Δέσποινα Βανδή θα απουσιάζει από το J2US την επόμενη εβδομάδα, λόγω των εμφανίσεών της που θα πραγματοποιήσει στο Σίδνεϊ.

Χωρίς τη Δέσποινα Βανδή το επόμενο J2US

Advertisement

Ειδικότερα, αμέσως μετά την εμφάνιση της Ζωής Παπαδοπούλου με τον Μανώλη Κλωνάρη, η κριτής υπογράμμισε, για άλλη μια φορά, πως περιμένει ακόμα να δει την τραγουδίστρια να ερμηνεύει τραγούδια της στη σκηνή του σόου, ελπίζοντας πως αυτό δεν θα συμβεί το επόμενο Σάββατο 27 Απριλίου, οπότε θα βρίσκεται για τις εμφανίσεις της στο Σίδνεϊ.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «πότε θα το κάνετε, όταν θα λείπω; Μην τυχόν το κάνετε την επόμενη εβδομάδα, που δεν θα είμαι εδώ και θα είμαι στο Σίδνεϊ», προδίδοντας έτσι την απουσία της από το επόμενο live του J2US.

Η απουσία της Δέσποινας Βανδή από το επόμενο J2US