Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκιά συνταγή για παραδοσιακό σάμαλι με μαστίχα Χίου, κανέλα και μπόλικο σιρόπι

13:00
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Σάμαλι με σιμιγδάλι: Είναι ένα από τα ποιο περίφημα γλυκά που θα συναντήσει κανείς στην Ελλάδα. Σαν γλυκό μοιάζει με το ραβανί.

Σάμαλι με σιμιγδάλι: Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την βάση:

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το σιρόπι:

Σάμαλι με σιμιγδάλι: Εκτέλεση:

Αρχικά σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την βάση. Επειτα ανακατεύουμε καλά. Αφότου έχουμε ανακατέψει τότε σκεπάζουμε το μείγμα μας με μια διάφανη μεμβράνη και ρίχνουμε μια κουβέρτα από πάνω του. Θα πρέπει να αφήσουμε το μείγμα να φουσκώσει και να πήξει για 4 ώρες.

Advertisement

Για το ψήσιμο:

Πάρτε ένα ταψί 30 περίπου εκατοστών και λαδώστε καλά. Έπειτα ρίξτε το μείγμα σας μέσα και χαράξτε το. Πάνω σε κάθε κομμάτι καρφώνουμε από ένα μοσχοκάρφι ή από ένα ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο.
Ανοίξτε τον φούρνο σας στον αέρα και στους 170 βαθμούς Κελσίου. Ο χρόνος ψησίματος είναι 40 λεπτά.

Αφότου το βγάλετε από τον φούρνο σας αφήστε το γλυκό να κρυώσει. Επειτα ρίξτε καυτό σιρόπι στο γλυκό.

Advertisement
Advertisement
TAGS:
Advertisement