i-kalyteri-syntagi-gia-pentanostimoys-mpampades-103051
16:48

Η καλύτερη συνταγή για πεντανόστιμους μπαμπάδες.

16:48
Newsroom

Θέλετε να κάνετε μπαμπάδες, οι οποίοι θα πείσουν και τους πιο απαιτητικούς; Φτιάξτε πεντανόστιμους μπαμπάδες, ακολουθώντας τα βήματα της παρακάτω συνταγής.

Υλικά συνταγής:

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο
  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά σε θερμ.δωμ.
  • 2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • ξύσμα 1 λεμονιού

Για τη γέμιση:

  • 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη
  • 200 ml γάλα κρύο
  • 300 γρ.κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο
  • λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα
Έτοιμοι και σερβιρισμένοι μπαμπάδες.

Εκτέλεση συνταγής:

  • Χτυπάμε τη σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Σ’ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.
  • Ανακατεύοντας ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα παχύρευστο και κολλώδες.
  • Αδειάζουμε το μείγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες και αφήνω το μείγμα μου να φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά.
  • Ψήνουμε στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτά περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Βράζουμε το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.
  • Βουτάμε τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,αφού κόψουμε πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω.
  • Τα βάζουμε σε πιατέλα να κρυώσουν.
  • Τα γεμίζουμε με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.
  • Τα πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο και είναι έτοιμα!

Καλής σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Advertisement