Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η πιο γρήγορη και τραγανή λαγάνα: Με μόνο 5 υλικά, έτοιμη σε μόλις μισή ώρα

19:09
Νίκη Μουλά

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και ποιος δεν πεθύμησε να φάει μία νόστιμη λαγάνα ; Σίγουρα όλοι μας. Τι θα λέγατε όμως αν την φτιάχνατε και μόνοι σας; Σίγουρα θα κολλούσατε… Αν όμως σας έλεγα ότι θέλει μόνο 5 υλικά από το ντουλάπι σας και είναι έτοιμη σε μισή ωρίτσα; Ε, ναι! Βουρ στις κουζίνες λοιπόν.

Για την λαγάνα μας θα χρειαστούμε:

Υλικά

 

Advertisement

1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια ξηρή Μαγιά

Advertisement

1 1/2 κουτ γλυκού Αλάτι

Advertisement

1 κουτ γλυκού Ζάχαρη

4 κουτ σούπας Ελαιόλαδο

Σουσάμι, Για πασπάλισμα

Advertisement

Εκτέλεση για λαγάνα

Βάζουμε λίγο χλιαρό νερό σε ένα μπολ (όχι καυτό γιατί θα αποδυναμώσουμε την μαγιά) και ανακατεύουμε την μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και 2 κουτ σούπας αλεύρι.

Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 30 λεπτά.
Σε μια λεκάνη βάλτε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι, ρίξτε και το μείγμα της μαγιάς και αρχίστε το ζύμωμα.

Προσθέστε σιγά-σιγά χλιαρό νερό αν χρειάζεται.

Όταν δείτε ότι η ζύμη σας ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης σταματήστε να ρίχνετε νερό.

Advertisement

Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο μπάλες, βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα πλάστη ανοίγουμε να πάρει σχήμα λαγάνας.

Σκεπάζουμε για μισή ώρα.

Τρυπάμε με ένα πιρούνι, βρέχουμε τα χέρια μας και και τις πασπαλίζουμε ρίχνουμε το σουσάμι ώστε να κολλήσει.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου και ύστερα απλά απολαμβάνουμε

Δείτε τη συνταγή για λαγάνα του Πέτρου Μαουνατζή:

TAGS:
Advertisement