spitika-toyloympakia-i-pio-eykoli-syntagi-me-liga-ylika-gia-to-pio-nostimo-glyko-poy-ftiaxate-pote-109726
15:18

Σπιτικά τουλουμπάκια: Η πιο εύκολη συνταγή με λίγα υλικά για το πιο νόστιμο γλυκό που φτιάξατε ποτέ

15:18
Νίκη Μουλά

Τα πιο λαχταριστά τουλουμπάκια και φτιαγμένα από τα χεράκια σας; Ε, ναι! Λοιπόν το πολίτικο αυτό γλυκάκι που είναι ευρέως γνωστό και ως λουκουμάς της Ανατολής, κάνει μικρούς και μεγάλους να τους τρέχουν τα σάλια.

Τα αγαπημένα τουλουμπάκια μπορούμε να τα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι μας και να γλυκαθούμε χωρίς προηγούμενο!

Advertisement

Τι χρειαζόμαστε:

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη ζύμη:

2 κούπες νερό

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Advertisement

Για το σιρόπι:

3 κούπες ζάχαρη

3 1/2 κούπες νερό

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

Advertisement

Σπιτικά τουλουμπάκια – Συνταγή

Βήμα 1ο

Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη για 30-35 λεπτά, ώσπου να σκουρύνει. Βγάζουμε το μείγμα απ’ τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Βήμα 2ο

Συνεχίζουμε με τη ζύμη. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας γερά με ένα ξύλινο κουτάλι για 4-5 λεπτά, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Βήμα 3ο

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα με 2 λεπτά διαφορά μεταξύ τους και ανακατεύουμε με ηλεκτρικό μίξερ. Ρίχνουμε στο μπολ τον χυμό λεμονιού και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μεγάλη ταχύτητα για 5 λεπτά ώσπου η ζύμη μας να γίνει στιλπνή και κολλώδης.

Advertisement

Βήμα 4ο

Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και μόλις πιάσει τη σωστή θερμοκρασία (βουτάμε τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας και σχηματίζονται μικρές φουσκάλες – αν αφρίζει έντονα, ρίχνουμε τη θερμοκρασία) ξεκινάμε το τηγάνισμα. Πιέζουμε τη σακούλα και μόλις βγει ένα τουλουμπάκι μέγεθος που θέλουμε το κόβουμε με ψαλίδι. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε όσα τουλουμπάκια χωράει το τηγάνι κ.ο.κ.

Βήμα 5ο

Όταν ένα τουλουμπάκι ροδίσει ομοιόμορφα το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Μόλις στραγγίσει το βουτάμε στο κρύο σιρόπι και το βάζουμε στην άκρη για σερβίρισμα.

Καλή σας απόλαυση!

Advertisement