Φέτος το Πάσχα φτιάξτε τα πιο εύκολα πασχαλινά κουλουράκια χωρίς μίξερ και αφήστε το σπίτι να μοσχομυρίσει, όπως ο Άκης Πετρετζίκης! Η τέλεια συνταγή για όσους θέλουν μια εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
750 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
200 γρ. άχνη ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
2 βανιλίνες
χυμό πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
100 γρ. γάλα πλήρες
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κρόκους, από μεσαία αυγά + 1 έξτρα αραιωμένο με νερό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
Τους… έσβησε όλους ο Πετρετζίκης: Έφτιαξε σε χρόνο ρεκόρ τα πιο γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια με υλικά από το σπίτι
Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και η προετοιμασία για το Πάσχα έχει ήδη ξεκινήσει. Μια από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις είναι το ψήσιμο των Πασχαλινών κουλουράκιων. Ο Άκης Πετρετζίκης προσφέρει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε νόστιμα κουλουράκια που θα απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Άκης Πετρετζίκης: Εύκολη και τραγανή πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι, έτοιμη σε λίγα λεπτά
Πατσαβουρόπιτα: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή, η οποία να είναι πεντανόστιμη και να σας θυμίζει τη γιαγιά σας; Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε πατσαβουρόπιτα. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη (σ.σ. φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά της οδηγίες) και είναι μία πίτα, η οποία μπορεί να σας δώσει λύσεις, καθώς μπορείτε να την προσφέρετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αναλυτικότερα:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. – Σπάμε τη φέτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το mix τυριών, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. – Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας. – Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ. – Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. – – – Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση του ταψιού. – Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα όλη τη γέμιση. – Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση. – Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γέμιση. – Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 60 λεπτά. – Αφήνουμε να κρυώσει 20-30 λεπτά και σερβίρουμε.