Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμο κριθαράκι με μανιτάρια και καρότα: Το πιο εύκολο, νόστιμο και χορταστικό φαγητό της Σαρακοστής

11:58
Νίκη Μουλά

Το κριθαράκι με μανιτάρια, καρότα και παξιμάδια είναι μία γρήγορη, εύκολη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για όσους νηστεύουν την περίοδο της Σαρακοστής. Πρόκειται για ένα χορταστικό πιάτο, το οποίο σερβίρεται ζεστό και περιέχει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό.

 

Advertisement

Υλικά που θα χρειαστείτε για το κριθαράκι

 

½ κιλό κριθαράκι χοντρό. , ¾ κούπας ελαιόλαδο , 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια ,  7-8 μανιτάρια ψιλοκομμένα , 1 κούπα ντομάτα κονκασέ , 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένος σε , 8 κούπες ζωμός λαχανικών , 6 παξιμάδια κρητικά (προαιρετικά) ,  Αλατοπίπερο κατά βούληση

Advertisement

 

Advertisement

 

Πως θα μαγειρέψετε το κριθαράκι

 

Advertisement

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε καλά το κριθαράκι να γυαλίσει. Βάζετε το καρότο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, το ζωμό λαχανικών και το αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύετε. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το κριθαράκι να φουσκώσει με την κατσαρόλα καπακωμένη.Στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε από ένα κρητικό παξιμάδι, πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

TAGS:
Advertisement