Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό σεμιφρέντο με φυστικοβούτυρο του Άκη Πετριτζίκη

11:58
Newsroom

Το σεμιφρέντο είναι ένα ημι-παγωμένο γλύκισμα, κάτι σαν παγωτό αλλά με βελούδινη και κρεμώδη υφή. Αυτή η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη θα σας ενθουσιάσει.

Ας δούμε πως γίνεται το παγωτό του Άκη:

Advertisement

 

Υλικά συνταγής

Για τη βάση

140 γρ σοκολατένια μπισκότα
90 γρ βούτυρο λιωμένο

Advertisement

 

Advertisement

Για τη γέμιση

 

230 γρ φιστικοβούτυρο
240 γρ τυρί κρέμα
110 γρ άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ κρέμα γάλακτος

Για τη γκανάζ

 

Advertisement

100 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
60 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. φυστικοβούτυρο για γαρνίρισμα
Σπασμένα φιστίκια και έξτρα σοκολάτα λιωμένη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση

 

Περνάμε τα μπισκότα από το μούλτι. Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντάς το κι αυτό. Το μείγμα θα μοιάζει με άμμο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα 10Χ30 τη βάση της οποίας έχουμε καλύψει με διπλή μεμβράνη. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρώνουμε καλά τον πάτο της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Για τη γέμιση

 

Advertisement

Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα με το υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε στη φόρμα καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη.


Για την γκαναζ

Μετά από 3 ώρες ετοιμάζουμε την γκανάζ βάζοντας την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και φέρνοντας τη σε βρασμό. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ που έχουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη μέσα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε πάνω στο γλυκό μας.
Πασπαλίζουμε με φιστίκια και λιωμένο φυστικοβούτυρο και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε.

 

Μια καταπληκτική συνταγή για μικρούς και μεγάλους! Ιδανική για τις ημέρες του καλοκαιριού που η ζέστη χτυπάει “κόκκινο”!

TAGS:
Advertisement