Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραδοσιακή συνταγή για φανταστική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης που γίνεται στη στιγμή

14:57
Newsroom

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Εύκολη συνταγή: Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη μπουγάτσα, δεν έχετε, παρά να ακολουθήσετε προσεκτικά, την παρακάτω συνταγή. Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο πως θα σας δικαιώσει.

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά, καθώς και οι οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης: Υλικά συνταγής

– 1 λίτρο γάλα
– 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
– 120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
– 10 γραμμάρια κορν φλάουρ
– 2 βανίλιες
– 10 φύλλα κρούστας
– 250 γραμμάρια βούτυρο
– Ζάχαρη άχνη
– Κανέλα

Advertisement

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης: Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ.
– Η θερμοκρασία από τη φωτιά πρέπει να είναι μέτρια.
– Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, όταν βράσει το γάλα.
– Προσθέτουμε τις βανίλιες.
– Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ.
– Αφού βάλουμε πρώτα στην επιφάνειά του, μεμβράνη, το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου εξήντα λεπτά.
– Λιώνουμε το βούτυρο μας.
– Στη συνέχεια, βάζουμε βούτυρο σε 2 φύλλα κρούστας.
– Τοποθετούμε τα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας, το ένα πάνω από το άλλο.
– Βάζουμε στο κέντρο του φύλλου κρούστας περίπου 1/5 από το μείγμα μας.
– Τυλίγουμε το φύλλο κρούστας σε φάκελο.
– Βάζουμε βούτυρο σε όλες τις πλευρές του φακέλου.
– Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στου 200 βαθμούς Κελσίου.
– Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα.
– Ψήνουμε τις μπουγάτσες, μέχρι να ροδίσουν.
– Όταν βγάλουμε τις μπουγάτσες από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν.
– Όταν κρυώσουν, βάζουμε στις μπουγάτσες μας, ζάχαρη άχνη, αλλά και κανέλα.

Advertisement
Advertisement
TAGS:
Advertisement