pasta-tapsioy-me-sokolatenia-moys-kai-glaso-mpananas-isos-to-pio-nostimo-glyko-poy-mporeite-na-ftiaxete-49509
16:10

Πάστα ταψιού με σοκολατένια μους και γλάσο μπανάνας: Ίσως το πιο νόστιμο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε

16:10
Newsroom

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό γλυκό από εκείνα που φτιάχνατε μέχρι και σήμερα; Μπορείτε να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες και να δημιουργήσετε ένα φανταστικό γλυκό, το οποίο είναι βέβαιο πως θα το λατρέψουν όλοι.

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

Για το πσντεσπάνι:

– 270 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

– 2 μεσαία αυγά

– 80 γραμμάρια κακάο

– 430 γραμμάρια χυμό μπανάνα

– 200 γραμμάρια ηλιέλαιο

– 150 γραμμάρια ζάχαρη

– 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

– 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια

Advertisement

Για το γλάσο:

– 400 γραμμάρια ζαχαρούχο

– 400 γραμμάρια χυμό μπανάνα

– 50 γραμμάρια κορν φλάουρ

Για τη μους σοκολάτας:

– 600 ml κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά

– 200 γραμμάρια κουβερτούρα

Advertisement

Για το στολισμό:

– Νιφάδες κουβερτούρας 25Χ30 εκατοστά

Advertisement

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ξεκινάμε την συνταγή χτυπώντας πολύ καλά σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη.

– Συνεχίζουμε ρίχνοντας τον χυμό μπανάνας και το ηλιέλαιο.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ. Ρίχνουμε το αλάτι και την υγρή βανίλια.

– Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

– Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο μόλις ψηθεί και κάνουμε τρύπες με την πίσω πλευρά από μια κουτάλα.

– Συνεχίζουμε κάνοντας το γλάσο και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο,τον χυμό μπανάνας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να ρευστοποιηθεί.

– Επειτα το ρίχνουμε ζεστό πάνω στό παντεσπάνι και το στρώνουμε με μια μαριζ.

– Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και έπειτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα

Πάστα ταψιού με σοκολάτα – Εύκολη συνταγή: Οι υπόλοιπες οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

– Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την μους σοκολάτας σπάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα.

– Ρίχνουμε στην κουβερτούρα 100 μλ κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.

– Έπειτα αφού έχει λιώσει χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί.

– Ενσωματώνουμε από την σαντιγί στην κουβερτούρα 2,3 κουταλιές και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στην σαντιγί το μείγμα ανακατεύοντας καλά.

– Βγάζουμε το ταψί απο το ψυγείο και στρώνουμε την μους να πάει παντού.

– Πασπαλίζουμε νιφάδες κουβερτούρας παντού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

– Μετά από 2 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο πεντανόστιμο που σίγουρα θα το αγαπήσετε όλοι.

Advertisement