spitiko-ravani-i-syntagi-tis-mamas-gia-aythentiko-ravani-opos-to-ftiachnoyn-sti-veroia-55082
10:44

Σπιτικό ραβανί: Η συνταγή της μαμάς για αυθεντικό ραβανί όπως το φτιάχνουν στη Βέροια

10:44
Newsroom

Σπιτικό Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Έχετε τραπέζι και θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους και τους συγγενείς σας, με τις ικανότητές σας στη ζαχαροπλαστική; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα τους κάνετε να το ευχαριστηθούν.

Το ελληνικό, σιροπιαστό κέικ, η πιο απολαυστική βάση για παγωτό, είναι το ραβανί. Εδώ και δεκαετίες, τα σκήπτρα του πιο νόστιμου ραβανί στην Ελλάδα κρατά η Βέροια, κυρίως χάρη στο παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο της πόλης που το ετοιμάζει με την μυστική συνταγή του εδώ και δεκαετίες.

Advertisement

Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω, παρότι διόλου μυστική, διεκδικεί με αξιώσεις τη φήμη ενός ραβανί που προέρχεται από την πανέμορφη πόλη της Βέροιας.

Σπιτικό Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Σπιτικό Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 750 γραμμάρια γιαούρτι 2 ώρες εκτός ψυγείου

– 1 kg +2 φλιτζάνια ζάχαρη

– 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

– 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό

– 2 κουταλιές του γλυκού σόδα

– 1 κουταλιά του γλυκού μαστίχα

– 3 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι

– Ξύσμα λεμονιού

Advertisement

Για το σιρόπι:

– 1 kg ζάχαρη

– 3 ποτηριά νερό

– Ξύσμα και χυμό λεμονιού

Advertisement

Σπιτικό Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, με τη σειρά.

– Αδειάζουμε όλα τα υλικά μας, σε βουτυρωμένο ταψί μεγάλο

– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου έως ότου να ροδίσει η επιφάνεια.

– Γνωστή δόκιμη με στεγνό μαχαίρι μέχρι να βγει στεγνό.

– Το ψήσιμο πρέπει να διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά.

– Έχουμε ήδη βράσει το σιρόπι για περίπου επτά με οκτώ λεπτά.

– Αφήνουμε, το σιρόπι μας, να κρυώσει.

– Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια με μαχαίρι.

– Το μαχαίρι, το βουτάμε σε καυτό νερό και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Advertisement