Σπιτικό ραβανί: Η συνταγή της μαμάς για αυθεντικό ραβανί όπως το φτιάχνουν στη Βέροια
23 Φεβρουαρίου 2020
Enimerotiko.gr
Συνταγές

Σπιτικό ραβανί: Η συνταγή της μαμάς για αυθεντικό ραβανί όπως το φτιάχνουν στη Βέροια

σπιτικό ραβανί

Σπιτικό Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Έχετε τραπέζι και θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους και τους συγγενείς σας, με τις ικανότητές σας στη ζαχαροπλαστική; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα τους κάνετε να το ευχαριστηθούν.

Το ελληνικό, σιροπιαστό κέικ, η πιο απολαυστική βάση για παγωτό, είναι το ραβανί. Εδώ και δεκαετίες, τα σκήπτρα του πιο νόστιμου ραβανί στην Ελλάδα κρατά η Βέροια, κυρίως χάρη στο παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο της πόλης που το ετοιμάζει με την μυστική συνταγή του εδώ και δεκαετίες.

Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω, παρότι διόλου μυστική, διεκδικεί με αξιώσεις τη φήμη ενός ραβανί που προέρχεται από την πανέμορφη πόλη της Βέροιας.

Σπιτικό Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Σπιτικό Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 750 γραμμάρια γιαούρτι 2 ώρες εκτός ψυγείου
– 1 kg +2 φλιτζάνια ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
– 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
– 2 κουταλιές του γλυκού σόδα
– 1 κουταλιά του γλυκού μαστίχα
– 3 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι
– Ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι:
– 1 kg ζάχαρη
– 3 ποτηριά νερό
– Ξύσμα και χυμό λεμονιού

Σπιτικό Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, με τη σειρά.
– Αδειάζουμε όλα τα υλικά μας, σε βουτυρωμένο ταψί μεγάλο
– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου έως ότου να ροδίσει η επιφάνεια.
– Γνωστή δόκιμη με στεγνό μαχαίρι μέχρι να βγει στεγνό.
– Το ψήσιμο πρέπει να διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά.
– Έχουμε ήδη βράσει το σιρόπι για περίπου επτά με οκτώ λεπτά.
– Αφήνουμε, το σιρόπι μας, να κρυώσει.
– Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια με μαχαίρι.
– Το μαχαίρι, το βουτάμε σε καυτό νερό και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα