Συνταγή καρμπονάρα σπαγγέτι για τους φίλους της Ιταλικής κουζίνας - Enimerotiko.gr
23 Σεπτεμβρίου 2019
Enimerotiko.gr
Συνταγές

Συνταγή καρμπονάρα σπαγγέτι για τους φίλους της Ιταλικής κουζίνας

Είστε λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας, αλλά δεν ξέρετε, τι να ετοιμάσετε; Υπάρχει λύση! Φτιάξτε υπέροχη καρμπονάρα σπαγγέτι, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Υλικά:
– 1 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 1/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί (προαιρετικά)
– 4 αυγά
– 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας
– 1 αλάτι πιπέρι και μαύρο πιπέρι για γεύση
– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
– 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Εκτέλεση:
-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε αλατισμένο νερό, ρίξτε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε,μέχρι να γίνουν al dente.
– Στραγγίστε καλά.
– Αφήστε τα σε ένα μπολ και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
– Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίστε ελαφρώς το ψιλοκομμένο μπέικον και αμέσως μετά βάλτε το στην άκρη.
– Στο ίδιο τηγάνι: προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι.
– Αφού ζεσταθεί προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε το σε μέτρια φωτιά.
– Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το για ακόμα 1 λεπτό.
– Προσθέστε το λευκό κρασί εάν επιθυμείτε και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό.
– Βάλτε από πάνω τα μακαρόνια.
– Χτυπήστε τα 4 αυγά και ρίξτε τα στο τηγάνι.
– Ρίξτε το μπέικον.
– Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα.
– Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
– Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας την κορυφή του πιάτου με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα