troei-amp-8230-kala-o-mpismpikis-i-vandi-gia-akomi-mia-chronia-eftiaxe-ta-pio-mastichota-tsoyrekia-trelathike-i-menegaki-255199
13:56

Τρώει… καλά ο Μπισμπίκης: Η Βανδή για ακόμη μία χρονιά έφτιαξε τα πιο μαστιχωτά τσουρέκια, τρελάθηκε η Μενεγάκη

13:56
Γιώτα Κορώνα

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, η Δέσποινα Βανδή περνάει χρόνο στην κουζίνα προκειμένου να ετοιμάσει τα πασχαλινά τσουρέκια.

Δέσποινα Βανδή

Advertisement

Η γνωστή τραγουδίστρια, εμπνεόμενη από την αγάπη της για τη μαγειρική, συχνά αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει νόστιμες λιχουδιές για την οικογένειά της και τους φίλους της. Τα πασχαλινά τσουρέκια έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της και κάθε χρόνο αφιερώνει χρόνο για να ετοιμάσει μερικά από αυτά.

Και φέτος, όπως πάντοτε, η Δέσποινα Βανδή προετοίμασε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια για να τα μοιραστεί με τα αγαπημένα της πρόσωπα. Ακόμα, ανέβασε μια σχετική φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram, μοιράζοντας μαζί τους τη χαρά της δημιουργίας.

Advertisement

Δείτε την ιστορία που ανέβασε η Δέσποινα Βανδή:

Δέσποινα Βανδή

Advertisement

Για την λαχταριστή συνταγή των τσουρεκιών η Δέσποινα Βανδή, σε μία ανάρτηση της μας χαρίζει την συνταγή:

Υλικά:

  • 6 αυγά
  • 180 γρ μαγιά νωπή
  • 2 1/2 κ. αλεύρι
  • 300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750γρ ζάχαρη
  • 600 γρ γάλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλε
  • 1κγ μαστίχα
  • ξύσμα από 1 πορτοκαλι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

  • Σε πρώτη φάση φτιάχνετε το προζύμι
  • Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγιά και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλεύρι σας!
  • Ζυμώνετε,σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο!
  • Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη!
  • Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη όλη και ανακατεύετε!
  • Όταν θα είναι χλιαρό το γάλα με τη ζάχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε!
  • Οπότε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ!
  • Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζαχαρη το γάλα και τα αυγά!
  • Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά!
  • Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλεύρι και ρίχνετε το ξύσμα το αλάτι το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα τα οποία πριν τα χτυπάτε στο γουδί με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη!
  • Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας!
  • Ρίχνετε το μείγμα με το γάλα και αρχίζετε να ζυμώνετε!
  • Σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο!

Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας! Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα! Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια!

  • Στη συνέχεια κόβετε κάνετε πλεξούδες και δίνετε σχήμα στα τσουρέκια σας τα οποία τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα!Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους!
  • Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170!

Δείτε την ανάρτηση της Δέσποινας:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Advertisement

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi)

Η συνταγή αυτή, αξίζει να σημειωθεί πως τρέλανε ακόμη και την Ελένη Μενεγάκη. Η ίδια σε εκπομπή της είχε δηλώσει: «Εγώ δεν παίζω με τα γλυκά, δεν το έχω ρε παιδί μου. Άλλες τα κάνουν καταπληκτικά και άλλες που δεν είναι ούτε μαγείρισσες, ούτε σεφ, ούτε τίποτα. Δεν θα ξεχάσω τη συνταγή της Δέσποινας Βανδή, που κάνει από τα ωραιότερα, αληθινά τσουρέκια. Που λες ”αλήθεια η Δέσποινα;” Κι όμως, χρόνια πολλά, όχι τώρα. Από τότε ήμασταν ελεύθερες», είχε πει η Ελένη Μενεγάκη.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

Φτιάχνει κάθε χρόνο το πιο αφράτο πασχαλινό τσουρέκι: Η Δέσποινα Βανδή μας λέει το μυστικό της συνταγής της

Δέσποινα Βανδή: Όλοι την γνωρίζουμε ως μία σπουδαία ερμηνεύτρια, με αμέτρητες επιτυχίες. Τα τελευταία χρόνια και για την σχέση της με τον γνωστό ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη που το καλοκαίρι φημολογείται πως θα ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας. Πόσοι όμως γνωρίζετε πως είναι μία εκπληκτική μαγείρισσα και κάθε χρόνο φτιάχνει τα πιο νόστημα και αφράτα πασχαλινά τσουρέκια;

Advertisement

Θέλετε λοιπόν και εσείς να μάθετε τα μυστικά της Δέσποινας Βανδή στην κουζίνα;

Η συνταγή για τα πιο νόστημα τσουρέκια για το Πάσχα:

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 180 γρ.μαγια
  • 2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ χλιαρό νερο
  • 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750 ζάχαρη
  • 600 γρ γάλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλε
  • 5-6 κομματάκια μαστίχας
  • 1/2 κγ αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!

Δέσποινα Βανδή

Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη. Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω! Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό ! Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.

Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλέ και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδί και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!

τσουρέκια

Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι! Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε! Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?

Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?

Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα! Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο! Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω! Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας! Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!» είχε γράψει η Δέσποινα Βανδή και αυτή είναι η συνταγή της για τέλεια τσουρέκια!