tyropita-perek-i-pontiaki-ygieini-pita-me-3-mono-ylika-poy-trogetai-choris-enoches-41032
11:59

Τυρόπιτα περέκ: Η ποντιακή υγιεινή πίτα με 3 μόνο υλικά που τρώγεται χωρίς ενοχές

11:59
Newsroom

Τυρόπιτα περέκ: Θέλετε να κάνετε μία διαφορετική τυρόπιτα από τις συνηθισμένες; Τότε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε την τυρόπιτα περέκ. Η γεύση της είναι βέβαιο πως θα σας συναρπάσει τόσο εσάς, όσο και τα υπόλοιπα άτομα που θα τη δοκιμάσουν. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για τη συνταγή, αυτή βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Τυρόπιτα περέκ – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Τυρόπιτα περέκ – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 8 φύλλα περέκ

– 200 γραμμάρια μαλακιά φέτα σε κομματάκια

– 100 γραμμάρια μυζήθρα

– 200 γραμμάρια βούτυρο light ή ελαιόλαδο

Advertisement

Τυρόπιτα περέκ: Εκτέλεση συνταγής

– Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δυό πλευρές και συνεχίζουμε, ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι.

– Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (σ.σ. να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.

– Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο.

– Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω.

– Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (σ.σ. όπως ακριβώς και στην ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.

– Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε.

– Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμεω.

– Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.

– Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.

– Αυτό ήταν! Η τυρόπιτά μας είναι έτοιμη για κατανάλωση. Καλή όρεξη!

Advertisement

Advertisement