Advertisement
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έξυπνες γλάστρες: Οι γλάστρες που δείχνουν πώς νιώθουν τα φυτά κάθε στιγμή

19:07
Newsroom

Έξυπνες γλάστρες, δείχνουν πως αισθάνεται το φυτό του ανά πάσα στιγμή. Καταλαβαίνουν πότε έχει νυχτώσει, πότε ξημερώνει και πότε πλησιάζει το κατοικίδιο σου.

Advertisement

Είναι ιδανικές για όλους εκείνους που αγαπούν τα φυτά αλλά δεν ξέρουν να τα φροντίζουν. Ανασφάλειες και ερωτηματικά με τις συγκεκριμένες γλάστρες δεν υπάρχουν πια.

Advertisement

Οι έξυπνες γλάστρες ήρθαν για να δώσουν λύση σε ότι σας προβληματίζει. Μάλιστα η λύση αυτή είναι κομψή, χαριτωμένη και αρκετά αποτελεσματική. Οι έξυπνες γλάστρες, θα κάνουν το φυτό σας να μοιάζει με ζωντανό πλάσμα.

Advertisement

Σύμφωνα με το Bored Panda, η εταιρεία Mu Design σκέφτηκε μια ιδέα προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση τα φυτά τους. Έτσι έφτιαξε γλάστρες με φατσούλες οι οποίες θα μπορούν να επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη του φυτού.

Advertisement

Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή, μπορείς να μαθαίνεις σε τι κατάσταση βρίσκεται ακριβώς το φυτό σου.

Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να συνδέσεις το κινητό σου με τη γλάστρα κατεβάζοντας την εφαρμογή και σκανάροντας τον QR κώδικα της γλάστρας σου. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις το είδος του φυτού που έχεις φυτέψει, έτσι ώστε για να ξέρεις τις ακριβείς ανάγκες του μικρού άψυχου φίλου σου.

Πώς λειτουργούν οι έξυπνες γλάστρες

Ένας αισθητήρας κίνησης επιτρέπει στις γλάστρες να ακολουθούν την κίνηση.

Advertisement

Έχει πολλή πλάκα να φροντίζεις το μικρό, πράσινο κατοικίδιό σου όταν ακολουθεί τις κινήσεις σου. Αλλά θα πρέπει να είσαι επιμελής και υπεύθυνος εάν δεν θες να αντικρίσεις φάτσες όπως αυτή:

Επίσης, αυτές οι απίθανες γλάστρες αλληλεπιδρούν και με το υπόλοιπο περιβάλλον. Το πιθανότερο είναι να αγριοκοιτάξει το κατοικίδιό σου εάν αισθανθεί ότι το πλησιάζει.

Δυστυχώς, δεν είναι ακόμη διαθέσιμες προς πώληση. Η εταιρεία, ωστόσο, ευελπιστεί να αρχίσει να πουλάει τις έξυπνες γλάστρες από τον Δεκέμβριο του 2019.

Δείτε το βίντεο με τις πιο ζωντανές έξυπνες γλάστρες που έχετε δει ποτέ

TAGS:
Advertisement