Advertisement
ΥΓΕΙΑ

Κακάο: Η τροφή των θεών και οι λόγοι που κάνει καλό στην υγεία

21:27
Newsroom

Το κακάο περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες, βελτιώνει τη ροή του αίματος και βοηθά στη μείωση της απώλειας νευρώνων. Προλαμβάνει, επίσης, τον σχηματισμό θρόμβων αίματος που προκαλούν εμβολές. Το κακάο περιέχει, επίσης, φυτοχημικές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Το κακάο εμπεριέχει και μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο βελτιώνει τη ροή του αίματος στις φλέβες και, κατά συνέπεια, υπάρχει λιγότερη αναπαραγωγή θρόμβων αίματος που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εμβολές.

Η σκόνη κακάο παρασκευάζεται με θρυμματισμό των κόκκων κακάου. Είναι πλέον διάσημο για το ρόλο του στην παραγωγή της αγαπημένης μας σοκολάτας.

Advertisement

Η σύγχρονη έρευνα αποκάλυψε ότι το κακάο εμπεριέχει συστατικά, που μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά τη συνολική υγεία μας.

Advertisement

Τα συνολικά οφέλη στην υγεία

Τα θρεπτικά συστατικά του κακάο

Η μία κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο είναι 15 γραμμάρια και τα 100 γραμμάρια περιέχουν αν δεν προσθέσετε ζάχαρη και γάλα 227 θερμίδες.

Τα θρεπτικά συστατικά του κακάο

Ποιες είναι οι πιο υγιεινές σοκολάτες;

Οι πικρές ή ημίπικρες σοκολάτες, που εμπεριέχουν μεγαλύτερη ποσότητα κακάο, από 70 έως 80%, παρέχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία, τόσο σε σωματικό όσο και συναισθηματικό πλαίσιο.
Το κακάο περιέχει επίσης σαλσολινόλη, ένα παράγωγο ντοπαμίνης που λειτουργεί ως νευροδιαβιβαστής και παίζει σημαντικό ρόλο στο σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου. Γι’ αυτό όταν τρώμε σοκολάτα νιώθουμε πιο ευδιάθετοι.

Advertisement
TAGS:
Advertisement